Voorbeschouwing volleybal dames voor het komend weekend

Foto: @Rudy Biekart

Komend weekend staan er in de Eredivisie dames volleybal vier wedstrijden op het programma.  Zaterdag staan er twee duels op de rol en zondag ook twee. De negen teams hebben er een nogal verschillend aantal duels op zitten in deze halve competitie, die uit totaal acht wedstrijden bestaat, voordat de splitsing tussen kampioenspoule en de rest wordt gemaakt. Er zal in dit door corona zwaar beïnvloede seizoen niet gedegradeerd worden.

Sliedrecht Sport gaat zondag al de vijfde wedstrijd spelen, zij spelen in de Activiahal in Sint Anthonis tegen FAST. Met drie zeges uit drie wedstrijden na de herstart doet de ploeg van Vera Koenen het prima, FAST loopt één op twee. Een zege (uit tegen Set-Up’65) en een nederlaag (uit bij VCN) boekten zij tot nu in dit jaar. Het wordt hun eerste thuiswedstrijd, maar gezien het bezoekersverbod zal dat niet de steun van hun trouwe fans opleveren.

FAST wil zich uiteraard plaatsen bij de Top 4, die om de titel gaan strijden, Sliedrecht Sport kan bij een oogst van twee punten de koppositie van Apollo 8, dat speelvrij is, overnemen. Genoeg redenen om tot het max te gaan voor beide ploegen.

Zondag 31-01: FAST vs. Sliedrecht Sport begint om 15:30 uur.

Vorige week speelde Djopzz Regio Zwolle uit tegen Sliedrecht Sport, toen een duel tussen de nummer drie (Sliedrecht Sport) en de nummer twee.  Zaterdag speelt Zwolle als de nummer vier thuis tegen TTP. Talent Team Papendal (foto intro) staat op een verrassende derde plaats.

Als Zwolle zich in de top 4 wil handhaven dan moet er gewonnen worden. De op papier moeilijkste partijen (tegen Eurosped, Apollo 8 en Sliedrecht Sport) hebben ze achter de rug en nu is het zaak om de verworven plaats te behouden. Dat dit tegen TTP geen appeltje eitje zal zijn bewezen de talenten vorige week toen ze Eurosped met een 3-0 nederlaag naar Vroomshoop terugstuurden.

Zaterdag 30-01: Djopzz Regio Zwolle vs. TTP begint om 15:30 uur.

Laudame Financials VCN had als eredivisiedebutant een geweldige start in het seizoen. Wat kun je meer wensen dan thuis te beginnen en dan ook nog winnen. De 3-1 tegen FAST zal het zelfvertrouwen goed hebben gedaan, daarmee was het gezien hun prestaties in het vorig seizoen in de beker tegen Eredivisie teams toch al niet zo slecht gesteld was. De reis naar Ootmarsum zal dan ook vol goede moed gemaakt worden, wetende dat de thuisploeg het zal moeten doen zonder de bekende trapsupporters.

Bij Lammerink installatiegroep Set- Up ’65 loopt het nog niet echt goed. Slecht één puntje leverden de tot nu gespeelde vier wedstrijden (TTP, Regio Zwolle, FAST en Apollo 8) op. De kampioenspoule is ver uit zicht, tenzij de ploeg de gang van zaken tot nu naar het positieve kan keren en veel punten gaat pakken tegen respectievelijk VCN, Sliedrecht Sport, Sneek en Eurosped. Maar dan zal er wel uit een ander vaatje dan tot nu getapt moeten worden.

Zaterdag 30-01: Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65 vs. Laudame Financials VCN begint om 17:00 uur.

Foto: @Rudy van ’t Rood

Team Eurosped krijgt zondag VC Sneek op bezoek. Dit affiche doet altijd veel verwachten omdat beide ploegen in het verleden het publiek zeer goed wist te vermaken met spectaculaire wedstrijden en ook omdat ze elkaar vaak naar een goed niveau stuwden. Nu is het een duel tussen de nummer zes, Sneek, en acht Eurosped, met als inzet de aansluiting bij de top te houden, c.q. zich daarin te spelen, om straks in de kampioenspoule mee te kunnen doen. Beide ploegen zullen van mening zijn dat ze daarin thuishoren, moeten het alleen nog bewijzen.

Zondag 31-01: Team Eurosped vs. VC Sneek begint om 15:30 uur.

Apollo 8 is speelvrij. Alle vier wedstrijden zijn via de livestream op Voleybal.nl rechtstreeks te volgen.

De stand is:

Apollo                         4-10

Sliedrecht                    4-9

Talent Team Papendal 3-6

Regio Zwolle               4-5

VC Sneek                     2-3

Team Eurosped           3-2

Set-Up ’65                   4-1

Peelpush neemt niet deel aan het reguliere seizoen.

Bron: Vizier op Volleybal.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer