Burgzorg bezorgt Heracles Almelo opnieuw drie punten

Heracles Almelo heeft de derde thuisoverwinning in successie geboekt. In het eigen Erve Asito wist de formatie van trainer Frank Wormuth opnieuw met 1-0 te winnen van FC Groningen. Evenals vorige week tegen Heerenveen was Delano Burgzorg het goudhaantje.

Net als afgelopen dinsdag tegen PEC Zwolle (2-2) kwam Heracles Almelo sterk uit de startblokken. De thuisploeg, die met een ongewijzigd elftal aan de aftrap verscheen, was al na drie minuten dicht bij de openingstreffer via Azzaoui, die met een soepele voetbeweging de lat raakte. Nog geen minuut later kreeg Vloet een opgelegde kans, maar van dichtbij wist hij de bal niet tussen de palen te koppen.

Halverwege de eerste helft kwam de thuisclub op v oorsprong. Na een inschattingsfout in de Groningse verdediging dook Burgzorg ineens op voor het vijandelijke doel en ook nu faalde de aanvaller niet. Hij passeerde Padt in de korte hoek en wist daarmee voor de vierde wedstrijd op rij het net te vinden, 1-0.

In het verdere verloop van de eerste helft kreeg Heracles mogelijkheden om de score op te voeren. Burgzorg kon, na een een foute terugspeelbal zijn tweede van de middag maken, maar in plaats van zelf te schieten legde hij de bal breed waarna het gevaar geweken was. Ook De la Torre wist de marge niet te verdubbelen, van dichtbij schoot de Amerikaan een meter naast.

Ook in de tweede helft ontvouwde zich een open wedstrijd. Zowel Groningen als Heracles Almelo kregen mogelijkheden om te scoren, maar zowel Blaswich als Padt hielden hun doel in tweede helft verder schoon, waardoor de ploeg van Frank Wormuth met 1-0 aan het langste eind trok.

Foto’s archief: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer