FC Twente pakt punt van zwak sc Heerenveen, maar er had veel meer ingezeten

FC Twente heeft voor de tweede keer op rij met 0-0 gelijkgespeeld. Zo saai en slecht als afgelopen donderdag op bezoek bij Sparta Rotterdam was het niet, maar de Enschedeërs vergaten dit keer in de Grolsch Veste na hun overmacht tegen een zwak Heerenveen om te zetten in daden. De enige keer dat er wel werd gescoord, door Menig, greep de VAR in. In Zeist constateerde men dat Narsingh hinderlijk buitenspel zou staan, waardoor er een streep ging door de zevende treffer van Menig (onder).

Dat Heerenveen de nul hield in De Grolsch Veste had weinig te maken met Friese degelijkheid. FC Twente kreeg een legio aan kansen, maar vergat de trekker over te halen. Zowel Narsingh, Danilo (foto intro), Bosch als Ilic hadden de openingstreffer op hun schoen, maar de echte scherpte ontbrak deze middag in een kil en koud Grolsch Veste.

FC Twente was negentig minuten lang oppermachtig, maar sinds het wegvallen van smaakmaker Cerny wordt de weg naar het doel een stuk minder makkelijk gevonden. Jans probeerde in de tweede helft wat te forceren met het inbrengen van Ilic en Abass. Zonder succes, want ook zij wisten de brilstand niet van het scorebord te krijgen.

Foto archief: sportfoto-oost.nl

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer