Alternatieve handbalcompetities als gevolg van verlengde lockdown

Als gevolg van de verlengde lockdown blijkt het niet mogelijk om de competities in de huidige vorm uit te spelen. Tot deze conclusie is het bondsbestuur vandaag gekomen. Hierdoor zal, zoals reglementair is vastgelegd, de promotie-/degradatieregeling vervallen voor alle niveaus. Dit betekent dat zowel het Bornse Borhave als DSVD uit Deurningen bij de dames ook het volgend seizoen weer op het hoogste niveau uitkomen.

Zodra het kan, wordt een alternatieve competitie georganiseerd voor verenigingen in een handbalvorm naar keuze; beach, veld en/of zaal. Deze competities zullen op zijn vroegst in het weekend van 10-11 april aanvangen. Na overleg met het TopsportPlatform is besloten ook de reguliere competities voor de dames en heren Eredivisie te laten vervallen. Wel is er de intentie om met de herenteams die uitkomen in de HandbalNL League de competitie uit te spelen met een Nederlands kampioen als eindresultaat.

Foto archief: Herman Zandhuis

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer