Gert Huzink door motorpech al op de tweede dag naar huis

Na op de eerste dag al getroffen te zijn door bandenpech, sloeg het noodlot voor Gert Huzink van het Riwald Dakar team vandaag opnieuw toe. De Mandervener kampt in Saoedi-Arabië met motorproblemen die niet meer te repareren zijn.

Dat gebeurde al na een klein 50 kilometer van de 457 kilometer. Het is een hard gelach voor Gert Huzink, want ondanks zijn achterstand na de eerste etappe van ruim drie kwartier had hij de hoop op een hoge klassering nog niet opgegeven.

Vorig jaar kampte Huzink ook al met pech. Toen in de eerste etappe, maar hij wist wel de eindstreep te halen. Pascal de Baar, de bestuurder van de tweede truck, finishte vandaag op een dertiende plaats op 39.49 minuten van winnaar Sotnikov.

Foto: Riwald Dakar Team

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer