Pim Ronhaar pakt op indrukwekkende manier wereldtitel veldrijden bij de beloften

Veldrijder Pim Ronhaar uit Hellendoorn is zaterdagmiddag op een superieure manier wereldkampioen veldrijden bij de beloften geworden. Ronhaar was outsider voor de wereldtitel in de categorie tot 23 jaar, maar de manier waarop hij in het Belgische Oostende reed was indrukwekkend.

In de derde ronde nam hij afstand van zijn landgenoot Ryan Kamp, dé titelfavoriet, en van de Belgische concurrenten. In de ronden daarna liep Ronhaar verder uit en wist hij die voorsprong tot de finish in stand te houden. Ryan Kamp pakte het zilver en het brons werd in de wacht gesleept door de Belg Timo Kielich. Het is pas het eerste seizoen van Ronhaar bij de beloften. In 2018 werd hij ook al Europees kampioen bij de junioren.

Lees ook: https://sportintwente.nl/2020/11/18/pim-ronhaar-het-zou-mooi-zijn-om-wereldkampioen-bij-de-elite-te-worden/

Foto’s archief: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer