Dames Het Ravijn winnen in eigen bad de tweede wedstrijd om de KNZB beker

De waterpolodames van Het Ravijn hebben zaterdagmiddag in het eigen Ravijn bad de tweede bekerwedstrijd om de KNZB beker weten te winnen. De dames van het Goudse Widex/GZC-Donk werden met 16-13 verslagen. Ook deze thuiswedstrijd werd vanwege de coronamaatregelen net als de wedstrijden vorige week zonder publiek gespeeld.

De ploeg van trainer-coach Wicher Diallo had de wedstrijd vanaf het begin stevig in handen. Dames 1 speelster- en woordvoerster Laura Boerdam na afloop van de wedstrijd: “We begonnen sterk en hielden dit de gehele wedstrijd vast. We communiceerden goed in de verdediging en konden vanuit hier sterk de aanval in. In de aanval speelden we de systemen goed”.

De Nijverdalse waterpoloheren hadden afgelopen weekend vrij en komen evenals de waterpolo dames komend weekend, op zaterdag 6 februari, weer in actie. Heren 1 zet dan de bekercyclus voort in Wormerveer, waar in zwembad “De Watering”, om 16:00 uur de heren van De Ham moeten worden verslagen. Dames 1 speelt dan opnieuw een thuiswedstrijd, ook tegen de dames van De Ham. Deze wedstrijd staat om 15:00 uur gepland. Ook deze wedstrijden worden waarschijnlijk zonder publiek gespeeld, maar zijn wel via een livestream te volgen.

Statistieken:

KNZB beker Dames Het Ravijn 1-Widex/GZC-Donk 1: 16-13.

Periodestanden: 5-3, 3-3, 5-4 en 3-4. Doelpunten Het Ravijn: Noa de Vries 4x, Lieke Schokker 4x, Kari Ankoné 3x, Charlotte Mensink 2x, Margreet ter Schure 2x, Lotte Beunk 1x.

Foto’s: Wim Beunk

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer