Petra Groenland tekent een contract voor drie seizoenen bij Team Eurosped

Petra Groenland wordt komend seizoen trainer/coach van de volleybalsters van Team Eurosped. De 48-jarige Groenland tekent een contract voor drie seizoenen in Vroomshoop. Bij Eurosped wordt ze de opvolger van Jan Berendsen, die er meer dan 25 seizoenen coach is geweest.

Groenland was eerder coach bij AMVJ en Sneek. Bij de club uit Friesland won ze twee landstitels, twee bekers en twee keer de supercup. Drie jaar geleden stopte Groenland als coach van Sneek en sindsdien zat ze zonder club.

Met de komst van Groenland komt er een einde aan het lange tijdperk van Jan Berendsen als hoofdcoach bij Eurosped, voorheen Pollux. De laatste jaren werd hij bijgestaan door coach Diane Rademaker.

Foto’s archief: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer