Mete Soygül verlengt contract bij heren 1 Rigtersbleek zaterdag

De hoofdtrainer van Rigtersbleek zaterdag, Mete Soygül, is ook volgend seizoen actief bij De Bleek. Bestuurslid Peter Schreinders: “We zijn zeer tevreden met Mete als hoofdtrainer en zijn dan ook blij dat we zijn contract hebben kunnen verlengen. Onze doelstellingen van Heren 1 bereiken we graag met Mete, samen met zijn staf, en we hebben hierin het volste vertrouwen.”

Soygül is sinds het seizoen 2019-2020 trainer van Heren 1 en heeft het prima naar zijn zin: “Ik kom graag naar De Bleek en heb een goed gevoel bij de club en het team. In het afgelopen seizoen stond er een hele jonge, en ook onervaren groep, op het veld. Ondanks deze onervarenheid op eerste klasse niveau hebben we met z’n alle goede stappen gezet. Tijdens de wedstrijden hebben we goed weerstand kunnen bieden en punten gepakt. Elke week zag ik dat we ons ontwikkelde als team en met meer vertrouwen en lef aan de wedstrijden begonnen. Na de winterstop kregen we helaas te maken met het coronavirus en alle bijbehorende maatregelen waar we tot op vandaag nog steeds in zitten.”

Er werd dit seizoen een definitieve overstap gemaakt van de zondag naar de zaterdag. “We zijn dit seizoen goed gestart met drie keer winst en één keer een gelijkspel. Spijtig dat we dit niet voort kunnen zetten doordat ook nu corona roet in het eten gooide.”, aldus Soygür. Mede daardoor zijn volgens hem de hoogtepunten voor hem als trainer nog niet geweest en moeten deze nog komen: ‘Ik ben ervan overtuigd dat we nog mooie hoogtepunten gaan beleven met dit team.”.

“Ons doel was vooral ontwikkelen van de speelwijze en de persoonlijke ontwikkeling van de spelers. Als ik terugkijk op de afgelopen periode kan ik alleen maar positief zijn over de stappen die het team, en alle spelers individueel, gemaakt hebben.

Corona heeft uiteraard een grote impact, ook voor De Bleek en dus voor Heren 1. “Tot half december hebben wij doorgetraind. De opkomst en de motivatie van de spelers was, ondanks de corona en het ontbreken van het competitie-element, prima. Vanaf 11 januari zijn de trainingen weer hervat. Hoe we hier invulling aan geven bekijken we per week en vraagt om improvisatie,, net als voor de winterstop. En uiteraard zijn we ook afhankelijk van de keuzes die de KNVB uiteindelijk kan en gaat maken in de coronatijd waarin we leven.”

Over het verlengen van zijn contract heeft hij niet getwijfeld: “Datgene wat ik met deze groep wil bereiken heb ik nog niet kunnen waarmaken, mede door corona. Ik wil de groep scherp en fit houden. Zodra we weer groen licht hebben staan we er en gaan we er samen weer voor 100% tegenaan. Mijn wens nu is vooral dat alles snel weer normaal wordt en we weer lekker kunnen voetballen. Daarnaast is het uiteraard zijn wens dat we met z’n allen binnen enkele jaren weer op het hoogste niveau spelen als Heren 1 van De Bleek.”

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer