Heracles Almelo stopt met een 0-1 zege opmars Fortuna Sittard

Heracles Almelo, de ploeg van trainer Frank Wormuth stopte met een 0-1 zege de opmars van het goed presterende Fortuna Sittard. Het was tevens de strijd om een felbegeerde plek in het linke rijtje, waarin Heracles aan het langste eind trok.

Zonder de geblesseerde smaakmaker Van der Water, voltrok zich een saaie eerste helft in Limburg. Het enige hoogtepunt resulteerde wel direct in een doelpunt voor Heracles. De la Torre zette goed door aan de rechterkant en vond de in de zestien opgedoken Rai Vloet. De topschutter van de Almeloërs maakte vervolgens zijn negende treffer van het seizoen en zette daarmee de 0-1 op het scorebord, tevens de ruststand.

De in vorm verkerende Burgzorg had tot tweemaal toe verandering in de stand aan kunnen brengen en Heracles halverwege de tweede in veilige haven kunnen schieten. Maar de vleugelaanvaller liet echter na de tiende de val binnen te schieten. Even daarvoor bracht Blaswich goed redding op een pegel van Seuntjens.

Fortuna probeerde de defensie van Heracles te ontmantelen en het was even schrikken toen Polter met een poeier de onder kant van de lat raakte. Voor Fortuna het startsein van een slotoffensief.  Echter zonder succes. Heracles hield stand en trok de punten over de streep. Drie belangrijke, want Heracles passeert dankzij de zege SC Heerenveen. De Friezen kunnen plek negen morgen echter heroveren, mits er gewonnen wordt van Vitesse.

Foto’s archief: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer