Apollo 8 wint eenvoudig met 0-3 van VCN en neemt de koppositie over

Met een overduidelijke 0-3 zege bij Laudame Financials VCN heeft het Bornse Apollo 8 de koppositie in de Eredivisie weer van Sliedrecht Sport, dat vandaag niet in actie komt, weer teruggepakt.

Apollo 8 was deze zaterdagmiddag oppermachtig en VCN was geen schim van de ploeg die vorige week in Ootmarsum voor elke vierkante centimeter knokte en daar uiteindelijk met 2-3 voor beloond werd. De gasten gaven met 13-25, 11-25 en 14-25 een indrukwekkende voorstelling, waarbij ze op alle scorende onderdelen veruit de meerdere waren. Aanval 13 om 25, blokpunten 2 om 8 en aces 1 om 7. Hetgeen resulteerde in 16 eigen puntenscore voor VCN en 40 voor Apollo. En omdat de foutenlast bij de thuisploeg ook nog eens torenhoog was, was er voor hen maar heel weinig te halen. Eigenlijk helemaal niets.

VCN bleef in eerste set tot aan 10-12 meedoen, daarna liep Apollo via scores van Carlijn Koebrugge (10), Tess de Vries (2) en Rianne Vos eerst uit naar 10-15 en daarna naar 12-18.  De 13-25 zei daarna alles over de krachtsverhoudingen binnen de lijnen.

In de tweede set kwamen de tussenstanden 1-5, 4-9 en 5-12 op de borden. Daarna regende het fouten, de ene na de andere score voor de tegenpartij maakten 10-16 en 11-21. Een tweede balscore van Kim Klein Lankhorst, een paar kill-blocks en een in het net geslagen bal van VCN maakten de eindstand 11-25. Tot en met de tweede set had VCN slechts 7 eigen punten gemaakt, de normaal vlot scorende aanvalsters Elles Dambrink en Louise Bijlsma kregen de bal maar niet tegen de vloer, mede omdat de pass ook niet goed lag.

In de derde doorgang maakte VCN bij 8-9 de aansluiting via de side out, zoals ze dat daarvoor ook steeds hadden kunnen doen. Vervolgens nam Apollo afstand naar 8-12, VCN kwam terug naar 13-14, maar moest daarna definitief afhaken. Ze scoorden nog één keer, een slim doortikballetje van Lisa Vossen, terwijl Apollo 8 raak bleef slaan via Rianne Vos, Juliet Huisman (foto onder) en de ingevallen Daphne Knijff.

Na de 14-18 ging het in een ruk door naar 14-25. Met een ace van Floor Steenwelle als laatste punt. Apollo was snel klaar en kon mooi op tijd richting Borne om voor de verwachte sneeuwval weer thuis te zijn.

Bron: Vizier op Volleybal. Foto’s archief: Herman Zandhuis/sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer