Bertus de Jongeburcht winnaar Almelose Ommetje Bokaal

Maar liefst 130 deelnemers gingen in de maand januari de strijd met elkaar aan om de eerste Almelose Ommetje Bokaal te winnen. Fervent wandelaar Bertus de Jongeburcht liet met meer dan 110 ommetjes de concurrentie achter zich. Sportbedrijf Almelo, organisator van deze “coronaproof” wandelcompetitie, reikte de prijs in Erve Peeze aan hem uit. “Ik ging echt elke dag op pad, ook als het weer eens flink regende. Ik wil dan toch die wedstrijd winnen”, aldus Bertus.

Winnaar Bertus heeft voor de Bokaalwinst ook een andere strijd gewonnen. Die tegen artrose. “De fysio heeft me helemaal opgelapt, ontzettend fijn. Daardoor kon ik weer heerlijk wandelen. Ik ging eigenlijk elke dag voor negen uur al op pad. Zo mooi om de vogels dan te horen zingen zodra het licht begint te worden.”

Jan Willem Dangremond, wandelcoördinator van Sportbedrijf Almelo: “Geweldig om te zien dat Bertus, maar ook een hoop andere Almelose fanatiekelingen, de coronatijd gebruiken om te gaan wandelen. Met de Ommetje Lopen app van de Hersenstichting hebben we een ideaal middel gevonden om een competitie te organiseren, waar iedereen op zijn eigen moment aan deel kan nemen. Per gelopen ommetje verdien je namelijk punten. We stimuleren iedereen om na de Ommetje Bokaal ook te blijven stappen. Wandelen is immers ontzettend gezond, voor zowel lichaam als geest.”

Heeft Bertus als winnaar nog een tip voor andere wandelaars? “Jazeker, begin rustig aan. Forceren heeft geen zin. Twintig minuten per dag wandelen is een uitstekend begin, dat doe ik ook. Dat had ik vorig jaar door de artrose niet gedacht.”

Voor de app-gebruikers geldt dat de competitie in de Almelose groep nu voorbij is. Het blijft uiteraard mogelijk om in deze groep te blijven en dagelijks ommetjes te maken. Voor iedereen die op de hoogte wil blijven van het wandelen in en rondom Almelo, kan zich aanmelden voor de wandelnieuwsbrief via wandeleninalmelo.nl.

Foto’s: Willy Pigge

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer