Zowel Dames als Heren van Het Ravijn winnen overtuigend in KNZB beker van De Ham.

De waterpolodames en de waterpoloheren van ZPC Het Ravijn hebben zaterdag 6 februari overtuigende winsten behaald in de bekercompetitie om de KNZB beker. Beide teams speelden tegen De Ham uit Krommenie. De waterpolodames waren in eigen huis met 20-11 te sterk voor de bezoeksters. De waterpoloheren deden in Krommenie bijna hetzelfde: zij waren met 7-20 te sterk voor de thuisploeg van zwembad De watering. De grote overwinningen waren ingecalculeerd, de tegenstand is meestal minimaal, maar ze moeten het altijd nog wel even doen.

Speelster Laura Boerdam over de gewonnen thuiswedstrijd: “We hebben de wedstrijd met een goed gevoel gewonnen. In de 3e periode lieten we een paar steken vallen, maar pakten dit in de 4e en afsluitende periode weer goed op. We hebben de wedstrijd met veel variantie gespeeld”.

Aanvoerder Lars Gottemaker had weinig toe te voegen aan de overtuigende overwinning in Krommenie: De eerste periode speelden we wat rommelig, daarna schakelden we vanuit een goede verdediging naar een hoog tempo met goed spel, waardoor we veel konden scoren”, aldus Gottemaker.

Trainer-coach Ron Loos  gebruikte de wedstrijd van zaterdag tegen De Ham ook om een tweetal jonge waterpolospelers in het eerste herenteam team laten debuteren.  Kenai Heitink, speler in de jeugd van Het Ravijn, mocht in tegen De Ham debuteren. De jonge speler zag zijn debuut beloond worden met een doelpunt. Yvo IJssel, keeper bij heren 2 van Het Ravijn, mocht onder de lat zijn debuut in het eerste maken.

Zaterdag 13 februari speelt Dames 1 verder in de Eredivisie comptitie. De ploeg van trainer-coach Wicher Diallo, treft zaterdagmiddag om 15:15 uur in zwembad De Zijl het team van ZVL 1886.

De waterpoloheren spelen nog een ronde voor de KNZB beker. Thuis in het Ravijnbad ontvangen zij de heren van LZ 1886 uit Leiden. Beide wedstrijden worden volgens beleid van de KNZB ook nu weer zonder publiek gespeeld. DE wedstrijden kunnen echter wel live worden gevolgd via een livestream. De teams kunnen wel wat livestream support gebruiken, dus zet uw computer om 15:00 uur en 15:15 uur aan en geniet op deze manier van topwaterpolo.

Het Ravijn – De Ham: 20-11
Periodestanden: 7-5, 6-2, 4-1, 3-3
Doelpunten Het Ravijn: Lieke Schokker 5x, Margreet ter Schure 4x (foto intro), Noa de Vries 2x, Charlotte Mensink 2x, Noa Donker 2x Laura Boerdam 2x, Lotte Beunk, 1x, Dian Scholten 1x, Kari Ankone 1x.

De Ham – Het Ravijn: 7- 20.
Periode standen: 3-5, 1-6, 1-5, 2-4
Doelpunten Het Ravijn:
Doelpunten: Emiel Wouters 6x, Bas ter Brake 3x (foto), Jorrit Aanstoot 2x, Lars Gottemaker 2x, Yoran Loos 2x, Ivar Schilstra 1x, Bas Jan Dijkink 1x, Rob Gottemaker 1x, Kenai Heitink 1x, Finn Kuipers 1x.

Foto’s archief: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer