Drie Twentse waterpoloërs actief tijdens het OKT waterpolo in Rotterdam

Vier waterpoloërs uit Overijssel komen in actie op het olympisch kwalificatietoernooi in Rotterdam. Bondscoach Harry van der Meer heeft Zwollenaar Jorn Muller, uitkomend voor het Nijverdalse Het Ravijn (foto onder), Bilal Gbadamassi (foto boven) uit Enschede, spelend voor het Borculose Schuurman BZC en de Hengeloërs Eelco Wagenaar en Jorn Winkelhorst opgenomen in de vijftienkoppige selectie. Keeper Wagenaar speelt momenteel voor Polar Bears en Winkelhorst speelt in Duitsland voor Waspo Hannnover.

Nederland behoort tot de twaalf landen die vanaf zondag gaan strijden om de laatste drie tickets voor de Olympische Spelen van Tokio. Oranje neemt het in groep B op tegen Duitsland, Kroatië, Roemenië, Frankrijk en Rusland. De beste vier uit de poule gaan door naar de kwartfinales, die op vrijdag 19 februari worden gespeeld. Een dag later zijn de halve finales, op zondag de eindstrijd en de wedstrijd om de derde plaats én daarmee het laatste ticket voor de Spelen want de beide finalisten hebben zich al verzekerd van een ticket.

Voor Winkelhorst is het zijn rentree bij Oranje. De midvoor overwoog vorig jaar even om voor Duitsland te gaan spelen. Winkelhorst kwam daar snel op terug en sloot afgelopen maand na een goed gesprek met de bondscoach weer aan bij de Nederlandse selectie.

Foto’s archief: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer