Voorbeschouwing volleybal dames voor het komend weekend

Aanstaand weekend krijgt de strijd om het begeerde kampioenspoule ticket een vervolg. Voor de teams die niet slagen dat kaartje te bemachtigen rest slechts een zoutloze vervolg competitie waarin niets meer op het spel staat. Er is geen degradatie en er zijn geen prijzen te vergeven in die poule. Het gaat dus nergens meer om, wellicht is het dus alleen maar het begin van een lange voorbereiding op het nieuwe seizoen 2021-2022. Om het vervolg op het reguliere seizoen nog enige glans te geven is plaatsing in de kampioenspoule een must. De ‘geschoonde lijst’, waarin TTP en Peelpush zijn weggelaten, ziet er voor de Top 4 en directe belagers als volgt uit:

Apollo 5-13.

Sliedrecht Sport                                   5-12

Djopzz Regio Zwolle Volleybal             6-9

VC Sneek                                              4-7

=====================

Laudame Financials VCN 3-5

FAST                                                      5-4

Eurosped                                               4-3

Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65 5-2

Het lijkt bijna uitgesloten dat Apollo 8 en Sliedrecht Sport de kampioenspoule mislopen. De voorsprong van beide teams moet groot genoeg zijn en de tegenstanders die ze nog treffen zouden geen problemen moet opleveren. Voor Apollo is komende zaterdag de wedstrijd tegen VC Sneek wel een hele mooie uitdaging om het verschil nog wat te vergroten. Sliedrecht Sport is vrij en is ook na dit weekend nog verzekerd van de tweede plaats.

Zwolle is na de wedstrijd tegen FAST veroordeelt om toe te zien hoe de ontwikkelingen verder gaan. De pauze ingaan met een zege is de doelstelling, maar ook FAST kan zich zondag geen verlies permitteren, als ze de ambitie heeft om na het reguliere seizoen om de hoofdprijs te spelen. FAST heeft het voordeel van thuisspelen.

Met nog drie thuiswedstrijden na dit weekend staan de sterren voor VC Sneek gunstig, want Sneek is thuis nou niet bepaald een makkelijk te kloppen ploeg, ook niet als er geen publiek in de zaal zit.

Na twee thuiswedstrijden moet VCN nog drie keer achter elkaar uit spelen. Tegen de huidige top 3 zal dat geen gemakkelijke opgave worden voor de debutant. Waarschijnlijk te moeilijk om een gooi naar de top 4 te doen, maar dat zal in Capelle ook niemand bij begin van het seizoen verwacht hebben.

Eurosped valt een beetje tegen met hun voorlaatste plaats en 3 punten uit 4 wedstrijden. Voor het seizoen had menigeen de ploeg uit Vroomshoop tot een zekere kandidaat voor de kampioenspoule gerekend, echter verliespartijen tegen TTP (3-0), Zwolle (1-3) en VC Sneek (2-3) gooiden na de 3-2 winst op Apollo 8 een behoorlijke roet in het eten. Wordt dus aanpoten voor Eurosped om nog iets van het seizoen te maken door een plaatsing bij de top 4 te bewerkstelligen.

Set-Up ’65 had zelf al aangegeven dat zij gezien de prestaties tot nu wel niet voor de kampioenspoule in aanmerking zou komen. Met nog maar 2 punten tot nu en de nog te spelen wedstrijden, waaronder de derby tegen Eurosped, lijkt dat getuigen van realiteitszin.

Wie speelt er nog tegen wie voordat eind februari het reguliere seizoen is afgelopen? Met een ‘T’ voor thuis en een ‘U ‘ voor uit:

Apollo 8: 13-02 Sneek (T), 20-02 TTP (U), 27-02 FAST (U)

Sliedrecht Sport: 17-02 Set-Up (T), 20-02 VCN (T), 28-02 Eurosped (U)

Regio Zwolle Volleybal: 14-02: FAST (U), 27-02 VCN (T)

VC Sneek: 13-02 Apollo 8 (U), 20-02 Set-Up (T), 24-02 VCN (T), 27-02 TTP (T),

VCN: 13-02, TTP (T) 17-02 Eurosped (T), 20-02 Sliedrecht Sport (U), 24-02 Sneek (U), 27-02 Regio Zwolle Volleybal (U)

FAST: 14-02 Regio Zwolle Volleybal (T), 20-02 Eurosped (U), 27-02 Apollo 8 (T),

Eurosped: 13-02 Set-Up (U), 17-02 VCN (U), 20-02 FAST (T), 28-02 Sliedrecht Sport (T)

Set-Up: 13-02 Eurosped (T), 17-02 Sliedrecht Sport (U), 20-02 Sneek (U)

Bron: @ Vizier op Volleybal  Foto’s archief: sportfoto-oost/Herman Zandhuis

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer