Moeizame overwinning heren Het Ravijn in de beker op ZVL

De heren waterpoloërs van het Nijverdalse Het Ravijn zijn ook na de moeizame bekeroverwinning op ZVL nog steeds ongeslagen in de poulefase in de strijd om de beker. Na eerder een gelijkspel tegen Polar Bears en een overwinning op De Ham, werd het zaterdag thuis een 15-11 overwinning behaald.

Belangrijk bij de thuisclub was de terugkeer van Sander Veltkamp. Veltkamp speelt alleen in de thuiswedstrijden en had met zijn vijf treffers een belangrijk aandeel in de overwinning van de ploeg van Ron Loos. De gasten hadden in de eerste set het betere van het spel en pas in de tweede set kwam de thuisclub bij 5-5 langszij. Aangezien beide ploegen in de laatste vijf minuten niet wisten te scoren was dit tevens de ruststand.

Tot 7-7 bleven beide teams elkaar in evenwicht houden, maar dankzij Sander Veltkamp en Yoran Loos, samen goed voor vier doelpunten leek Het Ravijn een definitief gat te slaan. ZVL gaf zich echter niet gewonnen en kwam terug tot 11-10.

Pas in de laatste vier minuten besliste de thuisclub de wedstrijd met doelpunten van de routiniers Lars Gottemaker en opnieuw Sander Veltkamp.

Foto’s: Wim Beunk

 

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer