Apollo 8 plaatst zich door een 3-0 overwinning op VC Sneek voor de kampioenspoule

Apollo 8 heeft zich zaterdagmiddag door een 3-0 zege op VC Sneek voor de Kampioenspoule. De Bornse formatie staat nu op 16 punten uit 6 wedstrijden en zijn verzekerd van een plaats bij de Top 4. Het was alweer de vijfde zege van dit korte seizoen in een wedstrijd waarin de thuisclub het bezoekende VC Sneek maar weinig kans op succes gaf. Alleen in de tweede set was er een periode sprake van weerstand van de Friezinnen, verder was het allemaal Apollo 8 wat de klok sloeg.  Setstanden 25-15, 25-20 en 25-13.

In de eerste set kwam Sneek vlot met 7-4 achter, kon echter dat verschil via een prima omloopscore van Lieze Braaksma even later tot 9-8 terugbrengen. Toen een ‘jij of ik’ bal, dus geen van beiden, voor 10-8 zorgde en Apollo er daarna nog twee punten aan toe voegde was het verschil weer hersteld (12-8), waarna Jeffrey Scharbaai zijn ploeg naar de zijlijn haalde. Het baatte niet, Apollo liep uit naar 16-11 en 18-12, de stand waarop de dames uit Friesland voor de tweede keer naar de kant werden gehaald. Carlijn Koebrugge (foto onder) serveerde de thuisploeg naar 20-13, na een foutserve (21-13), een in het net geslagen aanval (22-14) en een opstellingsfout (24-14) kwam Apollo op setpoint. Na de side out van Sneek werd het direct benut voor de 25-15 setwinst.

Foto archief: sportfoto-oost.nl/Herman Zandhuis

In de tweede set brachten Anlène van der Meer, Roos van Wijnen en Britt Schreurs VC Sneek op een 4-7 voorsprong, na een 4-3 achterstand. Juliët Huisman en een ace van Rianne Vos zorgden bij 9-9 voor de gelijke stand, die er ook bij 11-11 nog stond. Een foutserve en een ketser ace maakten 13-11 voor Apollo, Rianne Vos, een ace van Eline Gommans en een prima kill – block van Carlijn Koebrugge bouwden het verschil uit naar 17-13. Na scores van Emma Bredewoud  (foto onder nr. 4) en opnieuw Carlijn Koebrugge ging Sneek de time out in bij 20-15. Dat zorgde niet voor verandering. Apollo maakte er 22-15 van en kwam bij 24-17 op setpoint voor 2-0. Thijs Oosting verzamelde de ploeg bij 24-20 om zich aan de kantlijn, waarna de foutserve zijn punt voor de coach opleverde en de set met 25-20 werd afgesloten.

Foto archief: sportfoto-oost.nl/Herman Zandhuis

VC Sneek moest wat om er nog een wedstrijd van te maken en niet met lege handen naar Friesland terug te moeten. Echter konden de bezoekers, die zichtbaar hun dag niet hadden, ook in de derde set maar weinig inbrengen tegen de serve- en aanvalsdruk van de thuisploeg. Tot 9-6 (na 6-2) bleven de gasten nog aardig in de buurt, daarna gaf Apollo gas middels een serveserie van Carlijn Koebrugge en liep uit naar 15-6, inclusief een aantal aces.

Thijs Oosting gaf Apollo talenten speeltijd. Kim Klein Lankhorst en Marije ten Brinke waren er al eerder ingekomen op spelverdeling en op mid, maar ook in gewijzigde samenstelling bleef Apollo de lakens uitdelen. Wies van Solkema scoorde nog 16-9, Emma Bredewoud maakte 20-11 en 22-11 en met een rake klap sloeg Lisa Louwrink de 25-13 en 3-0 eindstand op het scorebord.

‘Door onze goede servedruk konden we VC Sneek vanaf het begin onder druk zetten. Daardoor konden we onze blokkering en verdediging goed neer zetten. Ook was de sfeer in het team goed, zowel binnen als buiten het veld’, zegt speelster Carlijn Koebrugge na de wedstrijd.

Foto: Jan Bredewoud

‘Een goede overwinning’, reageert trainer Thijs Oosting. De service was doorslaggevend in de vierde 3-0 overwinning op rij. VC Sneek kreeg hier geen vat op. We konden daardoor het normaliter sterke aanvalsspel van hun ontregelen. VC Sneek begon in de beginfase van de sets sterk, maar we lieten ons niet van de wijs brengen. We wisten in deze fases de rust te bewaren, dat zorgt voor vertrouwen en stabiliteit waar we op terug konden vallen’.

Apollo 8 speelt op zaterdag 20 februari om 14.30 uur een uitwedstrijd tegen het Talentteam. De wedstrijd is via de Live stream te bekijken op: Livestream Dames 1 – Apollo 8

Bron: Vizier op Volleybal. Foto intro: Rudy van ’t Rood.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer