Dit keer geen stunt voor Heracles Almelo tegen Ajax

Heracles Almelo kon zaterdagavond niet voor de vierde op rij stunten tegen het bezoekende Ajax uit Amsterdam. De koploper was in Amsterdam met 0-2, na een 0-1 stand bij rust, te sterk voor de mannen van trainer Frank Wormuth.

Al na twee minuten had Teun Bijleveld kunnen, neen moeten scoren tegen zijn oude club na een goede actie van Delano Burgzorg, maar hij schoot net naast het doel van Maarten Stekelenburg. Ismail Azzaoui zorgde ervoor dat Stekelenburg voldoende werk had, maar de treffer viel tegen de verhouding in na een kwartier aan de andere kant. Dusan Tadic zette voor en Davy Klaassen schoot binnen. De VAR had daarna bijna vijf minuten nodig om te kijken of het wel een geldig doelpunt was en dat was het.

Haller kreeg even later een kans op de 0-2, maar schoot naast. Klaassen probeerde het met zijn hoofd, maar dat was geen probleem voor doelman Janis Blaswich. Daarna deden zich aan beide kanten weinig kansen meer voor. In de laatste seconden van de eerste helft waren Burgzorg en Azzaoui nog erg dichtbij de verdiende gelijkmaker, maar het bleef na vijf en veertig minuten bij de 0-1.

Na een kwartier spelen had Tadic de 0-2 op zijn schoen. Het duurde daarna weer even voordat er kansen te noteren vielen. Ruim tien minuten voor het einde werd het 0-2. Opnieuw was Klaassen belangrijk. Hij legde een voorzet van Tadic, na een duidelijke slaande beweging op Tim Bruekers (foto), met het hoofd terug en Haller tikte van dichtbij met de knie binnen.

Aan de andere kant kon Lucas Schoofs de spanning terugbrengen, maar Stekelenburg had een antwoord op zijn kopbal. Heracles kreeg daarna geen kansen meer om niet iets terug te doen en gingen de drie punten, een beetje geflatteerd, mee naar Amsterdam.

Foto’s: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer