Nederlandse waterpoloheren beginnen OKT met een nipte overwinning op Duitsland

De Nederlandse waterpolomannen zijn het olympisch kwalificatietoernooi in Rotterdam begonnen met een nipte, maar belangrijke zege op Duitsland. Het duel eindigde in 11-10 (5-2, 3-2, 2-2 en 1-4).

Na de eerste periode was het 5-2 en bij rust was het verschil vier punten: 8-4. Het derde kwart leverde beide ploegen twee punten op en was het 10-6. In de vierde en laatste periode kwam Duitsland sterk terug tot 10-8 en later 11-10, maar daar bleef het bij en waren de eerste punten binnen voor Oranje. Met sterke tegenstanders in deze poule als Kroatië en Rusland was deze overwinning meer dan gewenst.

Bij Oranje spelen drie Tukkers: Bilal Gbadamassi (Enschede, foto), Eelco Wagenaar en Jorn Winkelhorst (beiden Hengelo) en Zwollenaar Jorn Muller. Nederland speelt maandag tegen Kroatië, dinsdag tegen Roemenië, woensdag wacht Frankrijk en donderdag Rusland. De top vier van de poule gaat naar de kwartfinales. De top drie van het toernooi mag naar de Spelen in Tokio van later dit jaar.

Foto archief: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer