Midweeks inhaalprogramma voor Lammerink Installatiegroep Set-Up’65 en Team Eurosped

Woensdagavond worden er in de Eredivisie dames twee wedstrijden ingehaald, die eerder vanwege de weersomstandigheden niet doorgingen. Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65 en Team Eurosped spelen respectievelijk tegen Sliedrecht Sport en VCN.

Belangrijke duels met het oog op een plaats bij de top 4, die na dit verkorte reguliere seizoen doorgaan naar de strijd om de landstitel.  “Beter worden” is de doelstelling, winnen is mooi, maar nog geen vereiste voor de ploeg van Brahim Abchir. Zij zijn van een vervolg van het seizoen in de ‘niet degradatiepoule’ verzekerd.

Voor Sliedrecht Sport is de inzet van het duel een volkomen andere. Zij zullen zo snel mogelijk het ticket voor de kampioenspoule willen binnenhalen. Liever vandaag dan morgen.  Maar eerst Set-Up’65, dan de punten tellen, de balans opmaken en dan pas op naar het volgende duel, zaterdag thuis tegen VCN.

 

Debutant Laudame Financials VCN  begint woensdagvond de aftrap voor een uiterst spannende periode in het seizoen. In de tweede helft van februari moet het gebeuren voor de ploeg, die tot nu sterke optredens met een off-day tegen Apollo 8 afwisselde. VCN heeft nog zicht op deelname aan de titelstrijd, al wacht hen nog wel een zeer zwaar programma na de thuiswedstrijd van woensdag tegen Eurosped.

De uitwedstrijden tegen Sliedrecht Sport, VC Sneek en Regio Zwolle Volleybal liegen er niet om, dat zijn drie medekandidaten voor de Top 4. Eerst maar eens zien wat de wedstrijd tegen Eurosped brengt, wat daarna komt is van een latere zorg.

Bij Eurosped kan men na de 0-3 zege tegen Set-Up weer glimlachen. Die winst, maar vooral het getoonde niveau, zal de ploeg vertrouwen geven voor de lastige uitwedstrijd tegen VCN. Pieken en dalen zijn tot nu de kenmerken van de volleyballers uit Vroomshoop. Tegen Apollo 8 en Set-Up ’65 was er een piek, de dalen waren er tegen TTP, Zwolle en Sneek.

Foto archief: sportfoto-oost

Eurosped kan zich geen nederlaag permitteren als ze de doelstelling om de top 4 te halen willen waarmaken. Met een driepunter staan ze meteen in de Top 4. De ploeg van Diane Rademaker moet maar niet te veel terugdenken aan een eerder uitstapje in het bekertoernooi naar Capelle, al is dat natuurlijk ook niet zo relevant omdat er van het huidige team maar een enkeling die deceptie meemaakte.

Vizier op Volleybal. Foto intro: Rudy van ’t Rood.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer