Team Eurosped wint inhaalduel van VCN en klimt naar de vierde plek

Met de winst van afgelopen week in Ootmarsum en die van gisteravond in Capelle aan den IJssel is het Vroomshoopse Team Eurosped weer helemaal terug in de ace om een ticket voor de kampioenspoule. Beide keren kreeg de tegenstander geen setje mee. Zes punten maakten het verschil tussen plek zeven van vorige week zaterdag en de vierde plaats van gisteravond. De ploeg van Diane Rademaker is weer terug en doet met nog twee wedstrijden te gaan weer mee om de eerste virtuele prijs van het seizoen.

Eurosped had met scores van Anneclaire ter Brugge en Evie van Kerkvoorde een geweldige start van de openingsset. Via 1-7 liepen ze uit naar 3-10, waarna de inhaalrace van VCN begon. De thuisploeg was bij 13-13 weer bij, scores van Elles Dambrink en Louise Bijlsma waren belangrijk in die fase. In het vervolg waren de ploegen aan elkaar gewaagd, Eurosped kon bij 15-16 op eigen serve scoren, maar was die twee punten verschil bij 18-18 alweer kwijt. Daarna ging het gezamenlijk naar de eindstreep, waarbij VCN het eerste setpoint kreeg bij 24-23, maar dat net als Eurosped bij 24-25 miste. Na de 27-27 maakten de gasten het winnende verschil.

In de tweede set had Eurosped weer de betere start, deze keer lieten ze VCN niet meer terugkomen. Na 2-6 was het verschil bij 4-12 al acht punten. Zonder in de problemen te komen bleven de gasten deze set domineren. VCN was met twaalf cadeautjes in set twee voor de gasten erg gul, daarnaast pakte Evie van Kerkvoorde (foto boven) en Lisanne Baak (foto onder)puntjes mee om het verschil in stand te houden. Met 11-19 als tussenstand vlak voor de bigpoints koerste Eurosped op een ruime zege af, die na 14-22 met 17-25, met dus nog steeds acht punten verschil, op de borden kwam.

Dat VCN zich niet zonder meer over zou geven was aan te nemen, en ondanks een ruime achterstand in de derde set knokte de thuisploeg zich nog bijna weer terug in de wedstrijd. Eurosped had met 3-6 weer de betere start, na de 8-8 was er bij 9-12 opnieuw een verschil van drie punten. Dat bouwden ze met veel energie uit naar 13-19, het moment dat VCN de inhaalaspiraties in daden omzette. De ploeg kroop puntje voor puntje dichterbij en bracht bij 20-21 de spanning volledig terug. Echter had Eurosped het betere eindschot, met een serie van vier punten maakten ze er 20-25 en 0-3 van.

Wellicht met een beetje het gevoel van “We hebben revanche genomen voor de bekernederlaag uit het verleden” zal de ploeg uit Vroomshoop de kleedkamers hebben opgezocht.

Evie van Kerkvoorde werd met 17 punten topscorer, Anneclaire ter Brugge kwam tot 11 punten. Bij VCN werden Elles Dambrink en Louise Bijlsma met beide 13 punten de meest scorende speelsters. Eurosped had de betere eigen score (37 om 49) via 3 om 6 aces, 30 om 40 aanvallende punten en 4 om 3 blokpunten. En ook de lager foutenlast (30 om 27), die overigens in drie sets best fors was.

Bron: Vizier op Volleybal.

Foto’s archief: Herman Zandhuis/sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer