Jeroen Dubbeldam en Willem Greve in Team NL Indoor Brabant

Bondscoach Rob Ehrens heeft de namen van de ruiters bekend gemaakt die over drie weken deelnemen aan The Dutch Masters Indoor Brabant. Het topsportevenement in de Brabanthallen in Den Bosch zal dit jaar zonder publiek worden verreden. De internationale wedstrijden, waaronder de FEI Wereldbeker dressuur en de Rolex Grand Prix springen, worden live gestreamd op verschillende kanalen.

Springen met Rolex Grand Prix

Voor de internationale springruiters zijn er tijdens het evenement zeven rubrieken uitgeschreven. Daarvan is de hoog gedoteerde vijfsterren Rolex Grand Prix op 1.60m niveau op zondagmiddag de belangrijkste. Bondscoach Rob Ehrens heeft negen ruiters van TeamNL ingeschreven. Naast regerend Nederlands kampioen Marc Houtzager zijn dat Bart Bles, Willem Greve (onder), Eric en Maikel van der Vleuten en Jur Vrieling, die allen lid zijn van het Olympisch Kader. Verder krijgen Jeroen Dubbeldam (foto intro), Harrie Smolders en Leopold van Asten de kans zich weer op het allerhoogste niveau te meten met hun concurrenten.

De Nederlandse springruiters bereiden zich op dit moment op verschillende concoursen in Europa voor op The Dutch Masters Indoor Brabant Horse Show. Bondscoach Rob Ehrens liet eerder al weten dat het in aanloop naar de Olympische Spelen van Tokio belangrijk is dat er wedstrijden als die in Den Bosch verreden worden om de paarden en ruiters optimaal voor te bereiden op het belangrijkste sportevenement van het jaar.

The Dutch Masters Indoor Brabant Horse Show vindt dit jaar plaats zonder publiek. Het topsportevenement kan doorgaan door het naleven van de strenge regels die gelden tijdens de huidige Corona-pandemie. Alle wedstrijden zullen online live worden gestreamd.

Springruiters TeamNL bij The Dutch Masters Indoor Brabant Horse Show:

Leopold van Asten (Duizel); Bart Bles (Babberich); Jeroen Dubbeldam (Weerselo); Marc Houtzager (Rouveen); Willem Greve (Markelo); Harrie Smolders (Lage Mierde); Eric van der Vleuten (Someren); Maikel van der Vleuten (Someren) en Jur Vrieling (Holwierde).

Foto’s archief: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer