Mirjam Pol eerste bij de dames Baja 2021 in Dubai en tiende in het totaal klassement

Voorafgaand aan de deelname van haar allereerste Baja gaf Pol aan graag in de top 15 van het algemeen klassement te willen finishen. “Het tempo in een baja ligt hoger, ik ben eigenlijk een dieseltje, na een paar dagen kom ik pas in mijn ritme. Een baja is voor mij een soort van ‘sprinten’ vanaf dag 1 en dan ook gelijk 100% scherp zijn en alles geven. Een hele andere strategie, ik denk dat dat goed is en leerzaam voor mij kan zijn”, liet ze weten.

Dakarrijdster Pol wist vriend en vijand te verbazen door haar eerste wedstrijd World Cup Baja in Dubai zonder penalty’s te finishen als 10de in het algemeen klassement.

Daar is zij zelf ook zeer content mee: “Ik ben zeer tevreden. Vooraf had ik niet op dit resultaat durven hopen. De reacties in het bivak zijn ook zeer complimenteus. En dan win ik ook nog het damesklassement!”, is de eerste reactie van een tevreden Mirjam Pol vanuit Dubai.

Foto’s: credits: @rallyzone en MirjamPol.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer