Apollo 8 wint voor de vijfde keer op rij met 3-0

Koploper Apollo 8 heeft ook bij Talent Team Papendal in Ede geen punten gemorst en de eerste plek op de ranglijst behouden. De ploeg van Thijs en Bart Oosting won voor de vijfde keer op rij dit seizoen met 3-0. De setstanden in Ede waren 22-25, 11-25 en 23-25.

In de eerste set kwam Apollo makkelijk aan een ruime voorsprong, die mede door een drietal blokpunten van onder andere Eline Gommans opliep tot 10-16. Scores van Carlijn Koebrugge zorgden wat later voor 14-19, echter na een aantal punten van Iris Vos moest Apollo bij 17-19 de time out in.

Op de side out bleef TTP in het spoor (21-22), maar kreeg de gelijkmaker niet op de borden. Na de 21-23 sloeg TTP uit, Nicole van de Vosse kon het set verlies nog uitstellen (22-24), maar Tess de Vries zorgde uiteindelijk voor de 22-25 winst.

 

In de tweede set was Apollo 8 vanaf het eerste fluitsignaal de betere ploeg. TTP kwam nog wel met 1-0 voor, waarna twee serve series van de gasten de stand naar 2-11 tilden. Eline Gommans had het in deze periode scorend behoorlijk op de heupen. De strijd was gestreden toen Apollo naar 4-14 uitliep en zelfs met meer dan tien punten verschil bij 7-20 aan de big points begon. De 11-25 via de pipe aanval was na 9-24 de eindstand. Mid Eline Gommans was in deze set goed voor 7 punten.

In de derde set nam Apollo, dat met Kim Klein Lankhorst, Emma Bredewoud en Marije ten Brinke in de basis begon, een 1-5 voorsprong, maar kon die niet vasthouden. TTP kwam middels een paar aces van Nicole van de Vosse terug (5-5), maakte van 5-7 een 8-7 voorsprong en liep in de side out verder gelijk met de koploper op. Tot aan 19-19 hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Met de 19-22 maakte Apollo het beslissende verschil. TTP kon de 20-24 nog inlopen naar 23-24, voordat het doek definitief viel.

Bij TTP werd Iris Vos met 14 punten topscorer, aan Apollo 8 kant waren Rianne Vos en Eline Gommans met allebei 12 punten de meest scorende speelster.

‘Tegen het Talentteam hebben we goed volleybal laten zien. Af en toe miste de overtuiging en zakte het niveau iets weg. In de eerste en de derde set wisten we het op de beslissende momenten af te maken waardoor we opnieuw zonder setverlies naar Borne konden’, reageert libero Florien Reesink.

‘We hebben vandaag een 3-0 overwinning gepakt tegen een prima spelend Talentteam. Serverend was het niet onze sterkste wedstrijd, gelukkig waren we vandaag scherp op de momenten waarop het moest. Deze overwinning was de vijfde 3-0 zege op rij, een prachtige serie!’, reageert een tevreden trainer/ coach Thijs Oosting.

Apollo 8 sluit op zaterdag 27 februari de competitie af bij FAST. Als Apollo 8 daar weet te winnen, sluiten ze de reguliere competitie als de nummer 1. Zij beginnen dan aan de kampioenspoule met drie punten.

De wedstrijd begint zaterdag om 15.30 uur en is via de Live stream te bekijken op: Livestream Dames 1 – Apollo 8

Bron: Vizier op Volleybal.

Aanvullende tekst Apollo 8. Foto’s: Jan Bredewoud

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer