FC Twente doet zich tegen Feyenoord zelf te kort

FC Twente heeft zondagmiddag een zege uit handen gegeven tegen Feyenoord. De thuisploeg kwam met 2-0 voor en na rust kreeg Narsingh grote kansen op de 3-1, maar tot twee keer toe faalde hij. Uiteindelijk werd het voor de derde keer op rij gelijk. Na eerder 0-0 en 1-1 werd het nu 2-2.

Bij de eerste de beste kans was het raak voor Twente en die kans kwam vanaf de stip. Marcos Senesi legde Luciano Narsingh neer en Danilo mocht aanleggen vanaf elf meter. De Braziliaan maakte zijn eerste na de winterstop en zijn twaalfde van het seizoen.

Bij de eerstvolgende aanval was het alweer raak. Queensy Menig vond Narsingh, die zette voor en verdediger Tyronne Ebuehi werkte de bal van dichtbij binnen. Het ging plotseling snel in De Grolsch Veste, maar de aansluiting was er ook alweer binnen tien minuten. Jens Toornstra schoot snoeihard de 2-1 achter Joël Drommel. Beide ploegen waren erg effectief, want alle kansen in de eerste helft waren raak. Meer dan die drie vielen er echter niet te noteren waardoor de thuisclub met een 2-1 stand aan de thee kon.

Een paar minuten na rust had Narsingh zelf ook moeten scoren tegen de club waarvan hij gehuurd wordt. Na een fout van Senesi kon hij alleen op doelman Nick Marsman af, maar de in Zwolle geboren keeper bracht redding. Nog binnen het uur was het verhaal bijna hetzelfde. Dit keer ging Marsman in de fout en kreeg Narsingh opnieuw een grote kans, maar de gehuurde speler van Feyenoord zag dat Senesi de bal echter uit het doel wist te houden met een sliding.

Waar de 3-1 uitbleef, viel de treffer aan de andere kant wel. Dario Dumic legde Luis Sinisterra neer en dus mocht ook Feyenoord aanleggen vanaf de stip. Steven Berghuis faalde niet en zorgde voor de 2-2. Een klein kwartier voor het einde was Menig dicht bij een nieuwe voorsprong voor Twente, maar hij schoot na een mooie actie voorlangs.

Trainer Ron Jans probeerde nog iets te forceren door kort voor het einde zijn volledige voorhoede te wisselen, maar grote kansen leverden het niet meer op. Feyenoord kreeg die ook niet en was een puntendeling opnieuw een feit.

Foto’s archief: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer