Hidde Boers: “Het liefste speel ik op 8 of 10 met iets een vrije rol in balbezit”

Door de competitie bij het amateurvoetbal is al een flinke streep gehaald. Zwaar teleurgesteld Hidde Boers speler van DOS’37?

Tuurlijk baal ik ervan dat de competitie stop ligt, zaterdag is nu geen “voetbal dag” meer zoals het eerder was ik hoop dat er snel een alternatief komt.

Konden jij en de selectie zich wel vinden in het besluit en hoe zijn jullie daarmee omgegaan?

Je baalt als team dat je geen wedstrijden meer mag spelen, we hebben een hecht team die niets anders wil doen als voetballen en hebben daarom ook nog een hele periode door getraind volgens de corona regels.

Toen de competitie door de tweede lockdown werd stil gelegd waar stonden jullie toen?

Toen stonden we in de onderste regionen, maar zaten nog vol goede moet om nog flink wat punten binnen te slepen

Maar vertel eerst eens even wat je naast het voetballen zo in het dagelijks leven nog meer doet?

Ik volg een studie genaamd sport & bewegen op het ROC van Twente in Enschede, ook geef ik veel training aan de jeugd van DOS’37 en SVZW dit doe ik altijd met heel veel plezier en passie.

Ook ben ik aan het werk bij TMZ de Weemelanden als woon assistent.

Kunnen jullie op dit moment wel trainen of is dit leeftijd gebonden?

Op dit moment trainen we niet i.v.m de avondklok en het maximale aantal personen, wel traint de jeugd bij DOS’37 nog volop.

Doen jullie nog meer om de conditie op peil te houden?

Zelf loop ik nog hard om fit te blijven en op het moment dat er weer getraind kan worden krijgen we ook nog flink wat oefeningen van onze fysio om fit te blijven.

Wat is jouw geliefde plek in het team?

Het liefste speel ik op 8 of 10 met iets een vrije rol in balbezit, maar eigenlijk kan ik op de meeste posities in de as spelen.

Is al bekend of het team inclusief staf ook volgend jaar in deze samenstelling doorgaat?

Ik zelf weet nog niet of er spelers komen of gaan, op dit moment hebben we een heel hecht team met veel jeugdspelers dat hard werkt om beter te worden, voor volgend seizoen zal de huidige assistent trainer Peter Knobbe DOS’37 verlaten, wel heeft DOS’37 al een andere assistent trainer gevonden genaamd Geerten Brinkman.

Hoe vaak zien jullie elkaar op het veld in de week?

Op het moment zien we elkaar helaas niet, voor de corona trainden we 2 keer in de week en speelden we op zaterdag onze wedstrijden.

Als je jezelf als voetballer mag omschrijven, wat zou je dan zeggen?

Moeilijke vraag, ik denk dat ik een speler ben die graag vooruit speelt met veel loopvermogen en diepgang in zijn spel, ook heb ik de snelheid om een tegenstander te passeren of ruimtes dicht te lopen op het middenveld maar ben vooral echt een liefhebber van het spelletje en wil er dan ook alles voor doen.

Als er weer gevoetbald mag worden, dan denkt de KNVB om te spelen in een soort toernooi vorm. Een goed idee?

Zeker weten de competitie hervatten word heel lastig, zelf denk ik dat het belangenrijk is dat elke speler weer wedstrijd ritme krijgt en weer mag genieten van het spelletje voordat het nieuwe seizoen begint.

Waar en wanneer trapte je voor het eerst in competitieverband tegen een bal?

Ik ben begonnen in de jeugd van DOS’37 in de F’jes dit heet inmiddels de JO8. 3 jaar geleden heb ik ook mijn debuut mogen maken in het eerste van deze mooie club waar ik nog steeds met veel plezier naartoe ga.

Was je toen erg zenuwachtig of zijn de herinnering niet meer zo vers?

Zaterdag is al vanaf mijn 6e jaar voetbal dag, je hebt natuurlijk wel eens gezonde spanning voor belangrijke wedstrijden maar op het moment dat de scheids floot om af te trappen waren al die zenuwen zo weg en genoot ik van de wedstrijd.

Had je een steuntje in de rug nodig of was dit vanzelfsprekend dat je naar DOS’37 ging?

Bijna iedereen bij mij op basis school speelde bij DOS’37 ook heb ik een oudere broer die daar toen ook al speelde, de keuze was dus niet zo moeilijk.

Naast zelf voetballen ben je ook actief bij de jeugd. Een idee van jezelf om binnen DOS’37 actief te zijn?

Zoals ik eerder vertelde volg ik de opleiding Sport & Bewegen hiervoor moet je stage lopen waarbij je lessen of trainingen geeft in de sport, dit heb ik bij DOS’37 gedaan en doe dit nu nog steeds met heel veel passie en plezier, ook heb ik tijdens mijn opleiding het trainersdiploma genaamd TC3 behaald. Dit seizoen geef ik training aan de JO11-1 en het G-team. Volgend seizoen zal ik dan dus ook hoofdtrainer worden van de JO13-1 van DOS’37.

Kan de jeugd goed met de omstandigheden omgaan van: alleen trainen en niet strijden om de punten?

Zeker weten, Marc Meier (hoofdjeugd & oud DOS1 speler) is erg actief bezig met het organiseren van onderlinge toernooitjes, techniektrainingen, voetbaldagen en zelfs onderlinge wedstrijden voor de jeugd, hierdoor blijft de jeugd erg actief en komen er elke week nog een heleboel jeugdspelers voetballen op Sportpark het Midden.

Wat doet DOS’37 nog meer om de band met de leden vast te houden?

DOS’3737 is wat mij betreft de meest hechte amateur club die ik ken, nu word er bijvoorbeeld een online bingo georganiseerd voor de leden en zelf Sinterklaas kwam in December corona proof langs voor de jeugd.

Hoe zou jij DOS’37 als vereniging willen omschrijven. Sociaal betrokken?

Vanaf kleins af aan heb ik eigenlijk in een vriendenteam gespeeld vanaf de jongens O8 tot aan de JO19. Binnen DOS’37 staat iedereen voor elkaar klaar in goede maar ook mindere tijden, ook in de derde helft praat iedereen met iedereen. Dit is wat ik het allermooiste vind aan deze club.

Wie zijn jouw grootste fans?

Mijn familie en vrienden zijn toch wel mijn grootste fans, ook denk ik dat ik voor veel jeugdspelers een inspiratie kan zijn en vind het dan ook geweldig als ik met de warming-up bezig ben en de jeugd aan de zijlijn je naam roept. Ook de oude garde van DOS’37 zijn altijd enthousiast aanwezig en hebben een hartelijk woord.

Komend weekend de Twents derby Heracles Almelo tegen FC Twente. Een voorspelling en waarom?

Met volle overtuiging zeg ik toch dat Twente met 1-2 wint, ondanks dat ik met veel plezier training geven bij Heracles Soccer Camps ben ik toch een echte Twente fan.

Nog een ultieme wens?

Dat we zo snel mogelijk weer kunnen voetballen met alle supporters van DOS’37 aan de lijn, want dat is toch wat we allemaal het liefste doen.

Foto’s: Jeroen Tempert

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer