Nog drie teams in de race voor twee plaatsen in de kampioenspoule volleybal dames

Foto archief: Jan Bredewoud

Dit weekend wordt in de Eredivisie dames de laatste ronde van het reguliere seizoen gespeeld. Dan staan er op de wedstrijdagenda:

Zaterdag om 15:30 uur Regio Zwolle Volleybal – VCN

Zaterdag om 15:30 uur FAST – Apollo 8 en

Zaterdag om 16:00 uur VC Sneek – TTP.

Zondag om 15:30 uur Eurosped – Sliedrecht Sport

Bij alle vier duels is er minimaal één team dat er nog grote sportieve belangen heeft en waarvoor er voldoende op het spel staat om er voor meer dan 100% voor te gaan.

Bij Regio Zwolle Volleybal tegen VCN is dat de thuisploeg, die voor hun laatste ronde met 7-12 op de vijfde plaats staat, en alleen maar kans op de Kampioenspoule maakt als zij zelf met veel punten verschil met 3-0 winnen van VCN, dat verder in de degradatiepoule het seizoen afmaakt.

In de wedstrijd FAST tegen Apollo 8 hebben de bezoekers uit Borne er belang bij om de volle buit mee te nemen. Dan zijn ze verzekerd van de beste startpremie, drie punten, in de Kampioenspoule. FAST zal maximaal willen presteren om in de zogenaamde degradatiepoule ook de maximale startpremie te krijgen.

VC Sneek moet tegen Talentteam Papendal met 3-0 of 3-1 winnen om volledig zeker te zijn van de derde plaats in de eindrangschikking. Dan blijven ze buiten de greep van de achtervolgers Eurosped en Zwolle. Bij een 3-2 zege van Sneek en 3-0 voor Eurosped en Zwolle doet zich de situatie voor dat drie teams eindigen met 15 punten uit 8 wedstrijden en alle drie 18 gewonnen en 12 verloren sets hebben. Dan beslist dus het punten quotiënt over deelname aan de Kampioenspoule. Dan wordt ‘wie niet van de drie’ afhankelijk van punten voor en punten tegen. Maar zover zal Sneek het toch wel niet laten komen?

Foto archief: sportfoto-oost.nl

Bij Eurosped tegen Sliedrecht Sport is het Eurosped, die dezelfde belangen heeft als Zwolle. Met 3-0 winnen kan de zekerheid van de Kampioenspoule geven als op basis van punten quotiënt beter gescoord wordt dan Zwolle en eventueel VC Sneek.

Sliedrecht Sport zal graag als koploper willen afsluiten en in de Kampioenspoule met drie punten willen beginnen. Daarvoor moet men Apollo 8 voorbij, als ze in Vroomshoop zonder set verlies vertrekken hebben ze er alles aan gedaan om de kans op de eerste plaats in eigen hand te houden. Eurosped weet zondag precies wat men moet doen, want de uitslagen zijn dan allemaal bekend.

De situatie in de strijd om de laatste twee tickets is nu:

Sneek 7-13, sets 15-10

Eurosped 7-12, sets 15-12

Regio Zwolle 7-12, sets 15-12.

Sneek zal ongetwijfeld een lijntje open hebben naar de wedstrijden in Zwolle en op zondag naar Vroomshoop. Zodat ze precies op de hoogte blijven. Niet dat ze daarvan beter of slechter gaan spelen, maar je weet maar nooit hoe extra druk in extra prestaties wordt omgezet. Hetzelfde zal gelden voor Eurosped en Zwolle, dat een half uur eerder dan Sneek begint, maar met een ruime zege de lat voor de Friese ploeg mooi hoog kan leggen.

Bron: Vizier op Volleybal.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer