Geen winnaar in de Twentse derby: 2-2

De Twentse derby tussen Heracles Almelo en FC Twente heeft geen winnaar opgeleverd. In Almelo waren beide teams aan elkaar gewaagd. Het werd na een stand bij rust 2-2.

Beide ploegen startten furieus en daardoor prijkte al na tien minuten een 1-1 stand op het scorebord. Na vijf minuten kwam de thuisclub vanuit een onterecht toegekende hoekschop op voorsprong via Azzaoui, die via het lichaam van Pierie de 1-0 achter Drommel schoot. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong, want vijf minuten na de openingstreffer kwam Twente langszij.

Menig (foto) twijfelde niet bij een afvallende bal in het zestienmetergebied en bracht de bezoekers zodoende langszij: 1-1. In het vervolg van de eerste helft ging bij zowel Heracles als Twente het tempo eruit en derhalve bleven grote kansen uit voor rust.

De tweede helft leek wel een copy van de eerste helft. Heracles kwam andermaal aan de goede kant van de score, maar wederom wist Twente die marge snel te herstellen. De thuisclub kwam vroeg op 2-1, maar had daar wel de hulp voor nodig van het zwak verdedigen van Twente. Pierie verwerkte een voorzet heel slecht en daar wist Vloet met een ferme uithaal van te profiteren.

Twee minuten later was het Danilo die met een geplaatst hoog schot de Enschedeërs weer in het zadel wist te brengen: 2-2. Beide  teams kregen daarna nog wel mogelijkheden om de wedstrijd maar uiteindelijk bleef het bij een terechte puntendeling.

Foto’s archief: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer