Lars Unnerstall opvolger Joël Drommel en tekent contract voor vier jaar

Lars Unnerstall is bij FC Twente de opvolger van Joël Drommel. De Duitser staat na de zomer onder de lat in Enschede en tekende voor vier jaar. Unnerstall komt transfervrij over van PSV, waar hij genoegen moest nemen met een reserverol.

Hij was er snel uit met de Enschedese club: “Het was heel makkelijk om de keuze te maken. We hebben twee of drie keer gesproken en toen was voor mij duidelijk dat ik hierheen wilde.” Unnerstall was even basisspeler bij PSV, maar raakte die plek dus kwijt. Hij kijkt daar echter reëel naar: “Dat is voetbal. Dat heb je altijd als er een nieuwe trainer komt of als er een nieuwe situatie is. Dan speel je niet en dat is jammer. Ik wilde spelen en dan denk ik dat Twente nu de juiste club is.”

De doelman komt uit Ibbenbüren, net over de grens. “Het is mooi dat ik nu ook een stukje dichter bij de familie zit. Dat hielp in de keuze voor Twente.” Op 18 jarige leeftijd ging hij naar Schalke’04; speelde op huurbasis voor FC Aarau en drie seizoenen voor Fortuna Düsseldorf.

Na een jaar VVV contracteerde PSV de Duitser die in het seizoen 2018/2019 door de ploeg uit Eindhoven weer aan VVV werd verhuurd om daarna weer voor PSV uit te komen.

Foto: FC Twente Media

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer