Paardensportfederatie zet streep door wedstrijden vanwege dodelijk virus

De internationale paardensportfederatie FEI zet per direct een streep door alle lopende en aankomende evenementen. De reden is een uitbraak van het voor paarden dodelijke rhinopneumonie-virus bij een concours in Valencia. Ook het evenement Dutch Masters, dat van 12 tot 14 maart in de Brabanthallen in Den Bosch op het programma stond, gaat niet door.

Al zeker vier paarden die bij het concours in de Spaanse stad aanwezig waren zijn overleden. Ruim 80 paarden vertonen ziekteverschijnselen. Er waren 25 Nederlandse paarden aanwezig op het betreffende concours, 13 staan inmiddels in afzondering in eigen omgeving, 12 zijn er nog in Spanje. Daar zitten geen combinaties bij die deel uitmaken van het olympisch kader van bondscoach Rob Ehrens.

Van de Twentse toprijders was alleen Willem Greve (foto onder) in Spanje. Niet op het bewuste concours in Valencia maar aan de andere kant van Spanje in Vejer de la Frontera waar hij deelnam aan de Sunshine Tour. Zelf is hij alweer terug in Markelo en bereidt de 38 jarige springruiter de terugkomst van zijn paarden voor die met een speciale trailer huiswaarts keren.

Jeroen Dubbeldam (foto intro) was niet in Spanje. Hij kiest liever een ander traject en niet voor Spanje om zich voor te bereiden, maar vindt het wel jammer dat Den Bosch niet doorgaat. De ruiter uit Weerselo vormt op dit moment een nieuwe combinatie met Oak Grove’s Carlyle. De 47 jarige heeft zich met dit paard nog niet echt kunnen manifesteren. Hij kwam alleen twee keer indoor aan de start, namelijk in Amsterdam en Genève. en heeft Rob Ehrens nog niet echt kunnen overtuigen.

Foto’s archief: sportfoto-oost.nl

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer