Balmaten volgens de KNVB

In het pupillen- en juniorenvoetbal wordt vanaf 2019/2020 gespeeld met verschillende balmaten en gewichten. Zo spelen de jongste pupillen met een lichtere en kleinere voetbal bal en de oudste jeugd met een zwaardere. Hoe zit dit nou precies? Onderstaande afbeelding geeft een overzicht van de balmaten en gewichten per leeftijdsklasse, volgens de regels van de KNVB.

Hoe zit het met de SKOR voetballen?
De SKOR CAMO-voetballen voldoen qua balmaat en gewicht 100% aan de regels van de KNVB. Voor elke klasse is er dus een perfecte SKOR voetbal. En, naast dat het als voetbalclub verplicht is om te voetballen met de juiste balmaat en gewicht, heeft het een positieve invloed op het spelplezier en leereffect. Met de juiste voetbal haal je dus het meeste uit je spel.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer