Apollo 8 begint met een 3-0 overwinning op Regio Zwolle Volleybal

De dames van het Bornse Apollo 8 zijn de strijd om het kampioenschap uitstekend begonnen. In eigen hal versloeg de ploeg van de gebroeders Oosting het bezoekende Regio Zwolle met 3-0. Maar gemakkelijk ging het niet. De thuisclub had met name in de eerste twee sets veel moeite met de bezoeksters.

Zowel in de eerste als in de tweede set was Regio Zwolle heel dicht bij setwinst. Maar telkens vocht de thuisclub zich uit verslagen positie terug. Op zoveel veerkracht was de tegenstander niet bestand en trok alsnog met respectievelijk 27-25 en 26-24 aan het kortste eind.

In de derde set was de weerstand van Regio Zwolle gebroken en ging de winst via een tussenstand van 17-8 met 25-14 naar de thuisclub. Het laatste punt werd gescoord door Juliët Huisman.

‘In de eerste twee sets waren we aardig aan elkaar gewaagd. Door de goede service stonden we af en toe best onder druk. In beide sets hielden we ons hoofd koel en trokken de winst naar ons toe. In de laatste set ging onze servedruk omhoog en konden we de punten sneller afmaken. Een mooie eerste overwinning in de kampioenspoule. Dat smaakt zeker naar meer’, reageert een blije Tess de Vries.

‘We hebben een 3-0 resultaat geboekt tegen een sterk spelend Zwolle’, zegt trainer Thijs Oosting. ‘Vooral in de eerste twee sets was het bij vlagen erg spannend. Gelukkig wisten we op de beslissende momenten de juiste dingen te doen. Heel mooi om te zien hoe de meiden de ervaring, opgedaan in de moeilijke wedstrijden tegen Eurosped, Sliedrecht Sport en FAST, om konden zetten in daden op het veld’.

Apollo 8 speelt op woensdag 10 maart om 20.00 uur een uitwedstrijd tegen VC Sneek. De wedstrijd is via de Live stream te bekijken op: Livestream Dames 1 – Apollo 8. VC Sneek verloor zaterdagmiddag met 3-0 in Sliedrecht van Sliedrecht Sport. Hier waren de setstanden: 25-23, 25-19 en 25-21.

De stand in de kampioenspoule is:

1. Apollo 8                       1-6

2. Sliedrecht Sport           1-5

3. VC Sneek                      1-3

4. Regio Zwolle Volleybal 1-0

De nummers 1 en 2 spelen na zes wedstrijden om het kampioenschap in een best of five serie.

Foto’s: Jan Bredewoud

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer