FC Twente weet voor de negende keer op rij thuis niet te winnen

FC Twente heeft zaterdagavond opnieuw thuis in de Grolsch Veste punten gemorst in de strijd om een play-off plaats voor Europees voetbal. De ploeg uit Enschede speelde zaterdagavond met 1-1 gelijk tegen het laag geklasseerde Willem II en dat betekende alweer de negende opeenvolgende thuiswedstrijd zonder zege voor de Tukkers. De laatste overwinning was op 31 oktober, 3-1, tegen het Zwolse PEC.

De eerste mogelijkheid was voor de Tilburgers. Vangelis Pavlidis kwam vanaf de linkerkant naar binnen en mikte een halve meter naast het doel van Drommel. Daarna nam FC Twente het initiatief over en kreeg het een mogelijkheid via Queensy Menig (foto onder). De linksbuiten wipte de bal wel over doelman Arijanet Muric, maar Sebastian Holmen kon eenvoudig uit de doelmond koppen.

De beste mogelijkheid was voor de gasten. Vanuit de tegenaanval kwam er een grote kans voor Ché Nunnely, maar van dichtbij schoot de buitenspeler over. Het spel bleef op en neer golven en dat leverde na een kwartier wederom een mogelijkheid op voor Menig, die met een krachtig schot de vuisten van Muric vond.

Nadat Drommel na rust een kans van Willem II onschadelijk maakte was het FC Twente dat na 65 minuten spelen op voorsprong kwam. Luciano Narsingh ontsnapte aan de buitenspelval en bracht vervolgens Jesse Bosch (foto intro en boven) in stelling, die eenvoudig de 1-0 binnen schoot.

Ondanks het Twentse openingsdoelpunt was het vertoonde spel van beide kanten matig in de tweede helft en zodoende bleven grote kansen uit. Een opluchtende driepunter leek in de maak voor Twente, maar tien minuten voor tijd profiteerde Pavlidis (foto boven en onder met Staring van FC Twente) van een verkeerd geraakte bal van Roemeratoe. De Griekse spits maakte dankbaar gebruik van dit presentje en scoorde, niet onverdiend, de 1-1. Daar bleef het bij in Enschede.

Foto’s (archief): sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer