Eurosped begint met winst; verlies voor Set Up’65

De Twentse Eredivisionisten Eurosped uit Vroomshoop en Lammerink Installatiegroep Set-Up ’65 uit Ootmarsum speelden zondag hun eerste wedstrijd in de degradstie poule van het dames volleybal.

Eurosped moest het in de eigen hal opnemen tegen Laudame Financials VCN. In Capelle aan den IJssel had de ploeg uit Vroomshoop onlangs met 0-3 in het reguliere seizoen duidelijk gewonnen. Zondagmiddag lagen de kaarten iets anders. Wel was er winst voor Eurosped, maar het ging allemaal wat moeizamer.

VCN pakte de eerste set, met 16-25, nadat de gasten bij 6-16 een hele duidelijke kloof hadden geslagen. Via 15-18 en 16-21 kwam de thuisploeg nog in de buurt, voordat VCN de set met 16-25 uitmaakte. In de tweede set waren de rollen enigszins omgedraaid. Nu had Eurosped de betere start, hetgeen uit de 8-4 stand bleek. VCN kwam terug tot 11-10 maar zag daarna het verschil ook weer toenemen naar zes punten bij 16-10. De poging van VCN om het nog spannend te maken strandde bij 22-19, waarna Eurosped zich naar 25-19 en 1-1 sloeg.

De beide laatste twee sets werden met minimaal verschil in het voordeel van Eurosped beslist. De 21-17 in de derde set werd 23-23, de setpoints op 24-23 en 25-24 kon VCN nog ongedaan maken, bij 26-25 lukte dat niet meer. In de vierde set maakte Eurosped van 9-11 achter een 18-15 voorsprong, het verschil van drie punten nam Eurosped mee over de twintig puntengrens (23-20) waarna de set met 25-23 en de wedstrijd met 3-1 werd gewonnen.

Elles Dambrink (VCN) werd met 23 punten, waarvan 5 blokpunten en 2 aces topscorer van de partij. Evie van Kerkvoorde (foto intro nr. 4) was de meest scorende Eurosped speelster. Ze maakte er 15, waarvan 5 aces en 2 blokpunten. Eurosped had een voordeel van 4 punten op de aanval, 3 op de aces en 5 op de blokpunten.

Set-Up’65 reisde voor het uitduel tegen FAST naar Sint Anthonis en keerde met lege handen weer huiswaarts. Geen punten en geen setwinst was de schrale oogst van de uitwedstrijd. Er werd met 25-18, 25-18 en 25-21 verloren.

FAST sloeg in de eerste set het gaatje na 9-7. Via 12-7 werd het 16-9. Die kloof kon Set-Up’65 tot drie punten terugbrengen (16-13) waarna de set door FAST via 21-16 met 25-18 werd gewonnen. In de tweede set ging het tot 9-9 gelijk op. Via 12-11 werd het 17-11 en daarmee had FAST de beslissing geforceerd. Na 23-15 ging de set met opnieuw 25-18 naar de thuisploeg.

De derde en laatste set leek qua eindstand de spannendste (25-21), maar de puntenkloof was bij 23-14 al zo groot dat het aftellen was wanneer de 3-0 winst voor de thuisploeg binnen zou zijn. Dat gebeurde uiteindelijk via 23-20 met 25-21.

De topscorerslijst van het duel werd door vier speelsters van FAST aangevoerd. Lara Hendricks (11), Noa Klercks (10), Veerle van den Heuvel (10) en Anne Heesackers (8) scoorden beter dan Benthe Olde Rikkert (7) van Set-Up’65 (foto boven nr.2) . Aces en aanval (47 om 24) waren heel erg veel in het voordeel van FAST.