Heracles Almelo wint in blessuretijd de Overijsselse derby met 2-1 van PEC Zwolle

Heracles Almelo heeft zondag in eigen stadion de Overijsselse derby tegen PEC Zwolle met 2-1 gewonnen. Het duel leek af te stevenen op een gelijkspel, maar diep in blessuretijd was daar Luca de la Torre. De middenvelder bepaalde de eindstand in de 92ste minuut op 2-1 en liet het PEC van de debuterende trainer Bert Konterman met lege handen achter.

Heracles was voor de rust heer en meester, maar vergat deze overmacht te vertalen naar het scorebord. In de blessuretijd van de eerste helft leek Heracles alsnog op voorsprong te komen. Na een goed één-tweetje met Burgzorg rondde Fadiga (foto intro) beheerst af, maar na ingrijpen van de VAR ging er een streep door de openingstreffer: buitenspel.

Lang bleef de 1-0 in de tweede helft niet uit. Quagliata bereikte vanaf de linkerkant de doorgelopen Vloet (foto boven). De topschutter van Heracles nam de bal goed aan en rondde vervolgens van dichtbij keihard af. luttele seconden later was het alweer gelijk. Saymak (foto onder) zorgde voor de 1-1.

Even later werd Burgzorg de diepte ingestuurd en verschalkte Mous. Maar ook nu werd er te vroeg gejuicht. Burgzorg stond een paar millimeter buitenspel, waardoor er wederom een doelpunt van Heracles werd geannuleerd. In de blessuretijd kwam het toch nog goed voor de thuisploeg. Met een ragfijne voorzet vond Lunding ploeggenoot De la Torre (foto onder), die met een geplaatste kopbal Mous klopte: 2-1.

Foto’s archief: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer