AZ heeft geen kind aan zwak verdedigend FC Twente: 4-1

AZ heeft thuis met 4-1 gewonnen van FC Twente. Twente gaf verdedigend veel ruimte weg en daar wist AZ wel raad mee. Al na vier minuten scoorde Boadu (foto intro) na een prachtige AZ-combinatie. Dankzij eigen doelpunten van Dumic (foto) en Drommel (beide op aangeven van Koopmeiners) werd het 3-0,waarna Gudmundsson de bal nog voor rust ook in eigen doel werkte.

Na rust was AZ minder dominant. Twente kreeg de beste kansen, maar Danilo, Bosch en Ebuehi misten. Koopmeiners scoorde na een hakje van Karlsson even later wel. Er werden ook nog twee (terechte) buitenspeldoelpunten van AZ afgekeurd. Beste speler aan de kant van de Tukkers met een ruime voldoende was Jesse Bosch (foto).

FC Twente staat na dit verlies op de achtste plaats met 36 punten uit 26 gespeelde wedstrijden. Heracles Almelo, 1-2 winst op ADO Den Haag, staat negende op slechts één punt achterstand van de formatie van Ron Jans.

Foto’s archief: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer