Winst voor dames Het Ravijn; heren verliezen van ASC

De waterpolodames van Het Ravijn hebben zaterdagmiddag 13 maart in het Pieter van den Hoogenband bad in Eindhoven een verwachte 7-14 overwinning behaald op het damesteam van PSV. De waterpoloheren van het Ravijn verloren in Alphen aan den Rijn met 12-9 van AZC, dat door die winst na een week weer de koppositie op de Eredivisie ranglijst van de ploeg uit Nijverdal overneemt.

De Ravijndames begonnen de wedstrijd tegen PSV erg fel en kwamen daardoor snel op een voorsprong. Helaas verslapten de Nijverdalsters daarna, maar herstelden dit goed. De ploeg van Wicher Diallo wist gedurende de wedstrijd de midvoor goed te bereiken en konden daardoor lekker spelen. Hierdoor wist Het Ravijn de wedstrijd over de streep te trekken.

Heren 1 van Het Ravijn speelde in Alphen aan den Rijn een gelijk opgaande wedstrijd. De heren kwamen volgens aanvoerder Lars Gottemaker niet door het fysieke spel van AZC heen en konden daardoor niet hun eigen snelle spel spelen. “Helaas”, verzuchtte Lars Gottemaker na afloop, “maar volgende week staat er weer een dubbel weekend op het programma en hebben we nieuwe kansen”.

Zaterdag 20 maart en zondag 21 maart werken de waterpoloheren een dubbele competitieronde af. Beide dagen zijn het thuiswedstrijden. Zaterdag spelen ze om 15:00 uur tegen ZV De Zaan. Zondag spelen ze tegen de heren van PSV. Hopelijk kan het voor de ploeg een zes punten weekend worden. Beide dagen start de wedstrijd, wederom zonder publiek, om 15:00 uur. Ook Dames 1 speelt zaterdag tegen ZV De Zaan in Zaandam. Deze wedstrijd begint om 16:00 uur.

Statistieken Heren 1

Periode standen: 3-2, 5-4, 1-2 en 3-1.
Doelpunten AZC: Jacoppo Mandolini 3x, Andreas Mirales 2x, Robin Lindhout 2x, Zoltán Kelemen 1x Laszlo Balasz Nagy 1x, Jort Stienstra 2x, Nathan de Zwaan 1x.
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Jorrit Aanstoot 2x, Yoran Loos 2x, Lars Gottemaker 2x, Kenai Heitink 1x, Bas ter Brake 1x, Jorn Muller 1x.

Statistieken Dames 1:

Periodestanden: 3-3, 1-3, 1-5 en 2-3
Doelpunten PSV: Annelot van Rooijen 4x, Tessa Kimenai 1x, Alex Schouten 1x, Gazizah Khalandi 1x.
Doelpunten Het Ravijn: Lieke Schokker 4x, Noa de Vries 2x,  Margreet ter Schure 2x, Charlotte Mensink 2x, Lotte Beunk 2x, Dian Scholten 1x, Laura Boerdam 1x.

Foto’s archief Wim Beunk

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer