52 basisscholen krijgen bezoek van de YU MAN RACE SCHOOL TOUR

Afgelopen maandag klonk het startschot van de YU MAN RACE SCHOOL TOUR. Het team van YU MAN RACE bezocht met hun ‘schooltourbus’ de eerste van in totaal 52 basisscholen in Nederland. Op het schoolplein van Basisschool de Bongerd in Nijverdal genoten leerlingen van alle leeftijden van een parcours met uitdagende obstakels. Met de SCHOOL TOUR wil het team van YU MAN RACE kinderen inspireren en motiveren om meer te bewegen. Op een leuke en laagdrempelige wijze kinderen laten zien en ervaren dat sporten vooral heel leuk is! De organisatie draagt met deze tour een steentje bij aan het bouwen naar een gezondere generatie.

Door het aanscherpen van corona maatregelen is het afgelopen jaar voor veel kinderen beperkt mogelijk geweest om te sporten. In sommige gevallen zijn trainingen zelfs uitgevallen. Na een periode van thuisonderwijs zien veel kinderen er naar uit om plezier te maken en te bewegen samen met klasgenootjes. Op 15 maart trapte Basisschool de Bongerd af met de YMR SCHOOL TOUR. Alle leerlingen, van onder- tot bovenbouw, konden zich tijdens de schooltour uitleven op een uitdagend parcours met obstakels. Voor de kleinsten is zo’n parcours vooral fun en voor de bovenbouw zorgt de tijdregistratie voor een extra stimulans. Terwijl de één het parcours trotseert, loopt de rest van de groep al warm met diverse sportoefeningen.

Na vijf obstakels mogen ze bij de finish hun eigen tijd vastzetten door een klap te geven op de YMR Timer. Voor de jongen en meisje met de snelste tijd wordt een extra prijs uitgereikt. Zij ontvangen een ‘wildcard’ voor de finalewedstrijd: de YU MAN RACE KIDS OBSTACLE RUN op 4 september 2021 in Hellendoorn.

Uiteraard gaan alle kinderen na de race naar huis met een welverdiend en persoonlijk YMR SCHOOL TOUR diploma. De SCHOOL TOUR is voor kinderen een leuke kennismaking met Obstacle Course Running. Het zorgt bovendien voor een extra stimulans om (meer) te bewegen en sporten. Want sporten is niet alleen gezond, maar vooral ook heel leuk! Het geeft energie, verlaagt stress en bevordert een gezonde leefstijl. Op deze manier wil YU MAN RACE bijdragen aan een gezonde samenleving. Kinderen zijn de toekomst!

Ook nieuwsgierig naar de SCHOOL TOUR of de KIDS OBSTACLE RUN? www.yumanrace.com 

Foto’s: Yu Man Race School Tour

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer