Apollo 8 en Sliedrecht Sport kunnen play-off ticket veilig stellen

Foto archief: Jan Bredewoud

Donderdagavond behaalde Sneek de eerste zege in de kampioenspoule, waardoor de Friezinnen de kloof naar de twee koplopers heeft teruggebracht naar respectievelijk 5, Sliedrecht Sport en op 6 punten op Apollo 8. Beide teams hebben overigens een wedstrijd minder gespeeld.

Zaterdag heeft VC Sneek de gelegenheid om het verschil nogmaals kleiner te maken, want dan komt Sliedrecht Sport namelijk op bezoek. In de heenwedstrijd was er in de eerste set een spannend duel om de winst (25-23), daarna bleek Sliedrecht Sport een maatje te groot (25-19, 25-21). VC Sneek zal zeer zeker voor revanche gaan. In Sneek wordt om 16:00 uur afgeslagen.

Apollo 8 gaat op bezoek in Zwolle. De koploper won het eerste duel in Borne met 3-0. De eerste en tweede set werden echter maar met minimaal verschil gewonnen (27-25, 26-24). Daarna was Apollo met 25-14 duidelijk de betere. Regio Zwolle Volleybal tegen Apollo 8 begint zaterdag in Zwolle om 14:30 uur.

Foto archief: Jan Bredewoud

Wanneer Apollo 8 en Sliedrecht Sport hun positie op de ranglijst ten opzichte van hun tegenstanders waarmaken, kan de topper komende zondag, die al twee keer is uitgesteld door corona perikelen, een strijd om des Keizers baard gaan worden. De wedstrijd in Borne begint zondag om 15:00 uur.

De stand in de kampioenspoule is:

  1. Apollo 8             met 9 punten uit 2 duels.
  2. Sliedrecht Sport met 8 punten uit 2 duels.
  3. VC Sneek            met 3 punten uit 3 duels
  4. VC Zwolle           met 1 punten uit 3 duels

In de reguliere competitie en degradatiepoule kwam Peelpush tot nu toe nog niet in actie, aanstaand weekend mogen ze meteen twee keer. “Nog een paar dagen hard trainen en dan gaan we eindelijk een goed gevuld volleybal weekend in. We spelen komend weekend maar liefst twee wedstrijden” schrijven de Peelpush dames op hun Facebookpagina.

Zaterdag 16:30 uur, Peelpush vs. FAST en zondag 14:30 uur, Laudame Financials VCN vs. Peelpush.

Op zaterdag om 17:00 uur staat ook de Twentse derby tussen Lammerink Installatiegroep Set-Up 65 en Eurosped in Ootmarsum op het programma. De thuisploeg won dit seizoen nog niet, Eurosped is de koploper in de degradatiepoule en won in het reguliere seizoen afgetekend met 0-3 in Ootmarsum. Wies Bekhuis en Evie van Kerkvoorde zullen er met hun ploeggenoten alles aan doen om dit resultaat tegen hun voormalige club te herhalen.

 

Foto archief: sportfoto-oost.nl/Herman Zandhuis

De stand in de Degradatiepoule, waaruit we zeggen het nog maar eens, niet gedegradeerd kan worden is:

  1. Eurosped 2-9
  2. FAST        2-6
  3. VCN        1-3
  4. Set-Up    1-1
  5. Peelpush 0-0.

Bron: Vizier op Volleybal.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer