FC Twente vergeet zichzelf tegen sc Heerenveen te belonen en speelt opnieuw 0-0

FC Twente is er opnieuw niet in geslaagd te winnen van SC Heerenveen. Net als eerder dit jaar in De Grolsch Veste verdienden de Enschedeërs meer dan een punt, maar ook nu was de stand na negentig minuten voetbal ongewijzigd: 0-0.

Trainer Ron Jans verraste tegen zijn oud-werkgever door topscorer Danilo op de bank te zetten. De Braziliaanse spits worstelt met zijn vorm en haalt zelden zijn niveau van voor de winterstop. In de laatste dertien duels wist Danilo nog slechts twee keer het net te vinden. Ilic was zijn vervanger in de punt van de aanval. Daarnaast keerde op het middenveld routinier Brama terug in de ploeg.

De keuze voor Ilic en de terugkeer van Brama pakten goed uit voor FC Twente. De druk en het vechten om elke bal was terug in het elftal en tal van kansen werden er gecreëerd tegen het zwakke SC Heerenveen, maart Bosch raakte de paal en ook Dumic en Narsingh hadden vanuit kansrijke posities het vizier niet op scherp staan. Vlak voor rust moest Brama zich wegens een blessuren laten vervangen door Roemeratoe.

Zonder Brama ging het aan FC Twente een stuk minder. De ploeg van Jans had steeds minder grip op SC Heerenveen, dat echter niet bij machte was écht gevaar te stichten voor het doel van Drommel. De sluitpost van FC Twente moest wel een keer serieus redding brengen, maar wist een schot van De Jong uiteindelijk simpel te keren. Aan de andere kant verzuimde Ilic de openingstreffer te maken in de verder weinig hoogstaande tweede helft.

Maar ook met Danilo binnen de lijnen, hij verving Ilic, slaagde FC Twente er niet in een goal te maken. Menig was in de blessuretijd nog enorm dichtbij. De buitenspeler wipte de bal over de uitgekomen Mulder heen, maar de paal voorkwam voor de tweede keer deze avond een Twentse treffer.

Foto’s: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer