Apollo 8 overtuigend met 0-3 langs Regio Zwolle Volleybal

De volleybalsters van het Bornse Apollo 8 hebben zaterdagmiddag goede zaken voor een ticket om het kampioenschap. In Zwolle versloegen de dames Regio Zwolle met 0-3 en beginnen zondagmiddag uitgestelde de topper thuis tegen Sliedrecht Sport als koploper in de kampioenspoule.

In de eerste set zag coach Thijs Oosting, die na een afwezigheid wegens corona weer op de bank zat, zijn tegen team tegen de thuisclub tot 18-18 gelijk opgaan, maar daarna sloegen zijn dames een gat van drie punten en trokken met 20-25 de eerste naar zich toe. In de tweede set had Apollo 8 al snel een voorsprong van 16-21, maar Zwolle toonde veerkracht en bracht bij de stand 22-22 de spanning terug in de set. Uiteindelijk trokken de gasten met 24-26 aan het langste eind.

Ook in de derde set was Apollo 8 de bovenliggende partij en onder aanvoering van Carlijn Koebrugge en een laatste punt van Lisa Louwrink ging deze set en tevens de winst in de wedstrijd met 14-25 naar de ploeg die daar het meeste recht op had.

Door de 2-3 overwinning van Sliedrecht Sport in Sneek op VC is Apollo 8 al verzekerd van een ticket dat recht geeft op het spelen van play-off wedstrijden om het kampioenschap. De wedstrijd zondagmiddag tegen Sliedrecht Sport in Borne begint om 15:00 uur.

Foto’s: Jan Bredewoud

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer