Apollo 8 thuis niet opgewassen tegen Sliedrecht Sport: 0-3

Het Bornse Apollo 8 heeft zondagmiddag haar ongeslagen status tegen nummer twee, Sliedrecht Sport, niet waar kunnen maken. In eigen sporthal verloren de dames van Thijs Oosting,  de al twee keer uitgestelde wedstrijd, met 0-3 van de titelverdediger die hiermee de koppositie heeft overgenomen.

Apollo 8 had in de eerste set de grootste moeite met de gasten omdat zij de thuisclub geen moment in haar eigen spel liet komen. Met name aan het net was Sliedrecht Sport heer en meester. Pas bij de stand van 10-22 wist Apollo 8 iets terug te doen, maar de wint ging met 15-25 naar de gasten.

De tweede set ging tot 11-11 gelijk op, maar daarna was het opnieuw Sliedrecht Sport dat het initiatief nam en op een vijf punten voorsprong kwam. Ook deze set ging naar de dames van Sliedrecht Sport, nu met 17-25. In de derde set ging de strijd lang gelijk op en was Apollo 8  gelijkwaardig aan Sliedrecht Sport. In een spannende derde set leek de thuisclub er alsnog een vierde set uit te slepen, maar het was toch Sliedrecht Sport dat met 24-26 aan het langste eind trok.

Door deze overwinning van Sliedrecht Sport hebben beide verenigingen zich verzekerd van plaatsing voor de play off wedstrijden om het kampioenschap die in een best of five wordt beslist. Apollo 8 had zich zaterdagsavond al verzekerd van plaatsing door een 0-3 overwinning op Regio Zwolle Volleybal.

‘In Zwolle hadden we ons plan goed op orde. In de eerste twee sets ging het gelijk op, maar we bleven rustig. We wisten een snel tempo te spelen in ons spel waardoor wij de wedstrijd in het voordeel wisten te beslissen. Tegen Sliedrecht konden we het spel van zaterdag helaas niet voort zetten. We hadden het erg moeilijk met de serve en konden daardoor niet ons eigen spel spelen. In de derde set kregen we meer grip op de tegenstander, maar was aan het eind helaas niet goed genoeg. Op naar woensdag!’, reageert speelster Fleur Meinders na beide wedstrijden.

Foto’s: Jan Bredewoud

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer