Banenzwemmen in het buitenbad van Almelo mogelijk vanaf 1 april 2021

Om iedereen in deze bijzondere tijd toch de mogelijkheid te geven te kunnen sporten, is het vanaf donderdag 1 april mogelijk om te komen banenzwemmen in het 25 meter buitenbad van Het Sportpark Almelo! Op dit moment wordt het bad schoongemaakt, gevuld en op temperatuur gebracht.

Het openen van het buitenbad op dit moment van het jaar is uitzonderlijk; normaliter start het buitenbadseizoen ruim een maand later. Gezien het binnenbad van zwembad Het Sportpark vanwege de huidige coronamaatregelen nog niet open kan, heeft zwembad Het Sportpark ervoor gekozen haar buitenbad eerder te openen. Op deze manier krijgt iedereen, in deze bijzondere tijd, toch de mogelijkheid te kunnen sporten.

Het wedstrijdbad van zwembad Het Sportpark telt 8 banen en heeft een diepte van 2.00 – 3.25 meter. Het water wordt verwarmd tot ongeveer 22 graden Celsius; een aangename temperatuur om in deze tijd van het jaar buiten baantjes te kunnen zwemmen.

De ingang van het buitenbad is bij het grote hek aan de ligweide van Het Sportpark Almelo. De looproute wordt met pijlen aangegeven. De douches en de kleed accommodatie binnen zijn vanwege de coronamaatregelen gesloten, wel zijn de toiletten onder de bad post geopend. Het is aan te raden om de zwemkleding alvast onder de kleding aan te hebben bij aankomst. Op de ligweide staan twee tenten waarin bezoekers na het zwemmen kunnen omkleden.

Toegang tot het buitenbad is op dit moment alleen mogelijk met een los kaartje. Reserveren met een abonnement of meer badenkaart is niet mogelijk. Het tarief is €3,50 per keer (inclusief koffie/thee ‘to go’ na het zwemmen).

Voor het banenzwemmen in het buitenbad is reserveren via de website van Het Sportpark verplicht. Een tijdsblok bestaat uit 45 minuten zwemmen en 15 minuten voor het aankleden en het verlaten van de accommodatie. De tijdsblokken zijn steeds maximaal 1 week van tevoren te boeken via www.sportbedrijfalmelo.nl

Om te kunnen voldoen aan de coronamaatregelen, vraagt het Sportpark Almelo haar bezoekers rekening te houden met het volgende:

Kom alleen;

De receptie is gesloten;

Je mag 5 minuten voor aanvang van je gereserveerde tijdsblok het terrein op;

15 minuten na het begin van het geserveerde tijdsblok kun je niet meer naar binnen;

De tijdsblokken zijn alleen te reserveren voor banenzwemmen. Niet om te oefenen met kinderen voor zwemles of om gezellig te plonzen.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer