Jolly Jumpers wint in een spannende wedstrijd van Thriple Threat

Zondag stond er voor de dames van Jolly Jumpers na een lange tijd weer een thuiswedstrijd op het programma. Tegenstander was Thriple Threat uit Haarlem. Jolly Jumpers begon niet scherp aan de wedstrijd. De verdediging stond niet goed, waardoor Triple Threat aan het begin van het kwart veel kon scoren. De Haarlemse dames liepen snel uit naar 0-8.

Na een time-out van coach Kieftenbeld, die slecht te spreken was over arbitrale trio, werd Jolly Jumpers wat feller. De verdediging stond beter en de aanval was veel georganiseerder. Hierdoor kwam Jolly Jumpers meer aan het scoren en eindigde het eerste kwart in 21-18 voordeel voor de thuisclub. In het begin van het tweede kwart ging het gelijk op. Op een gegeven moment ging Jolly Jumpers meer stops maken in de defence en hier creëerden de Tubbergse dames mooie aanvallen uit. Dit leidde tot een verdiende voorsprong bij rust van 51-40.

Beide teams kwamen sterk de kleedkamers uit. Na twee driepunters van de gasten kroop Triple Threat dichterbij. Er werd aan beide kanten veel fouten gemaakt en streng gefloten. Jolly Jumpers was dreigender en dit werd goed uitgespeeld waardoor er makkelijke scores tot stand kwamen. De gasten wisten echter stand te houden waardoor het derde kwart eindigde met een nipt 65-63 voordeel voor Jolly Jumpers.

Het laatste kwart begon erg spannend. Bij beide teams was de wil om te winnen aanwezig en dit was duidelijk te zien op het veld. Beide teams kwamen in foutenlast en het werd een spannend en lang laatste kwart. Jolly Jumpers speelde in de aanval georganiseerder en speelde ook slim met de tijdklok. Maar Triple Treat bleef gaan en ook scoren. Jolly Jumpers speelde de wedstrijd gedegen en gecontroleerd uit en won met 90-83.

Teamfoto: Herman Zandhuis