Dames Het Ravijn verliezenonnodig van De Ham: 9-10

Een slechte generale met het oog op de play-off wedstrijden voor de waterpolosters van Het Ravijn. De dames uit Nijverdal verloren zaterdagmiddag thuis de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. Het lager geklasseerde De Ham was met 9-10 te sterk.

Het Ravijn kwam in eigen huis een slordig begin niet meer te boven. Zowel aanvallend als verdedigend speelde de ploeg van Wicher Diallo niet goed en moest met name in de verdediging veelvuldig aan de noodrem trekken waardoor de thuisclub in veel ondertal situaties terecht kwam.

Het Ravijn maakte in de tweede helft, ruststand was 2-4, al snel de achterstand goed en boog deze om naar een 5-4 voorsprong. Toch was het De Ham dat kort voor tijd weer op een 8-9 voorsprong kwam, maar Noa de Vries bracht haar ploeg weer langszij door het benutten van een strafworp.

De ploeg van coach Diallo leek alsnog een punt uit het vuur te slepen, maar in de allerlaatste seconde van de wedstrijd maakte De Ham toch de winnende treffer. Met een schot van grote afstand van Regina van ’t Veer trokken de gasten aan het langste eind.

De damesploeg van trainer-coach Wicher Diallo verloor zaterdag op verschillende fronten van de ploeg uit Krommenie. “We waren niet actief genoeg in de aanval en hadden moeite met het fysieke spel. De hele wedstrijd lang bleven we hard vechten en kwamen daardoor terug in de wedstrijd, maar helaas was het niet genoeg om de wedstrijd te winnen,” was de korte analyse van woordvoerster Laura Boerdam na afloop van de wedstrijd. De Nijverdallers zijn als 6e geëindigd in de competitie met 9 punten uit acht wedstrijden en gaan zich de komende weken voorbereiden op de play-offs. tegenstander in deze play-offs wordt Widex/GZC Donk dat derde is geworden met 18 punten uit 7 wedstrijden.

De waterpoloheren hadden noodgedwongen een vrij weekend. In verband met een corona uitbraak bij tegenstander De Ham werd de uitwedstrijd afgelast. De ploeg van Ron Loos is nog niet klaar met de reguliere competitie en moet nog vier wedstrijden spelen. Ook de wedstrijd van zaterdag zal hoogst waarschijnlijk moeten worden ingehaald. Zaterdag 10 en zondag 11 april komen respectievelijk de herenteams van UZSC en ZVL 1886 naar Nijverdal. Beide wedstrijden beginnen zowel zaterdag als zondag om 15:00 uur. Deze wedstrijden worden ook nu nog steeds zonder publiek gespeeld, maar zijn wel te volgen via een livestream.

Periodestanden: Het Ravijn – De Ham
1-2, 1-2, 4-1, 3-5
Doelpunten Ravijn: Noa de Vries 2x, Lieke Schokker 2x, Laura Boerdam 1x, Lotte Beunk 1x, Magreet ter Schure 1x Charlotte Mensink 1x  Noa Donker 1x.
Doelpunten De Ham: Lizette Rozenboom 5x, Amy Rozemeijer 3x, Duchenne Kammerman 1x, Regina van ’t Veer 1x.

Foto’s: Wim Beunk

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer