Jolly Jumpers wint van Cangeroes en heeft nog zicht op de play-off

Zaterdag speelde Jolly Jumpers thuis tegen Cangeroes uit Utrecht. De vorige ontmoeting eindigde in een winst (55-83) voor de Tubbergse dames. Het eerste kwart begonnen de roodhemden goed. Er worden snelle aanvallen gespeeld en daardoor werd goed de vrije man gevonden.

Cangeroes begint echter daarna ook met scoren en komt zelfs op voorsprong (9-13). Een time out aan de kant van de thuisploeg, doet de Jumpers goed. De verdediging staat stukken beter en in de aanval wordt er meer als team gespeeld. Het eerste kwart eindigde in een 21-15 voorsprong voor Jolly Jumpers.

De goede verdediging en mooie aanvallen werden doorgezet in het tweede kwart. Er stond een team op het veld, vol energie en wilskracht. Dit uitte zich in mooie scores en slimme keuzes. Alhoewel, Utrecht geeft ook gas en scoorde aan het eind van het tweede tweede kwart vrij gemakkelijk. Met een mooie driepunter aan het eind van het tweede kwart van de thuisclub, zochten de teams de kleedkamer op met een stand van 40-30 voor Jolly Jumpers.

In het derde kwart verhoogde Jolly Jumpers het tempo, de verdediging stond goed en hierdoor liep de aanval vanzelf. Er werd hard geknokt door Jolly Jumpers en aan het eind van het derde kwart was het verschil achttien punten. Jolly Jumpers trok deze opgaande lijn in het vierde kwart door zegevierde uiteindelijk meer dan verdiend met 77-52. Door deze overwinning van het team van Kieftenbeld staat de Tubbrgse formatie nu op e vijfde plaats met evenveel punten als Landslake Lions, maar de ploeg uit Landsmeer heeft nog twee wedstrijden tegoed.

Foto’s: sportfoto-oost.nl/Herman Zandhuis

De volgende wedstrijd wordt gespeeld op zaterdag 3 april om 18.00 uur tegen Triple Treat.