Peter Bosz en zijn assistenten Hendrie Krüzen en Rob Maas ontslagen bij Bayer Leverkusen

Peter Bosz is ontslagen als hoofdtrainer van Bayer Leverkusen. Ook zijn assistenten Hendrie Krüzen uit Almelo en Rob Maas moeten weg bij de Duitse club. Leverkusen begon erg sterk aan het seizoen in de Bundesliga, maar de laatste tijd ging het een stuk minder. Van de laatste veertien competitiewedstrijden werden er slechts drie gewonnen. De ploeg zakte daardoor naar de zesde plek in de stand en deelname aan de Champions League is uit beeld geraakt.

Rudi Völler, de technische baas in Leverkusen, hield Bosz, ondanks de slechte resultaten nog lang de hand boven zijn hoofd, maar de 3-0 nederlaag bij het laag geklasseerde Hertha BSC kostte Bosz uiteindelijk toch zijn kop.

Peter Bosz is oud-trainer van Heracles Almelo en vanaf dat moment was Hendrie Krüzen de vaste assistent van Bosz. Ze werkten samen bij Vitesse, Maccabi Tel Aviv, Ajax en Borussia Dortmund. Maas, net als Krüzen oud-speler van Heracles, voegde zich in augustus vorig jaar als assistent bij de andere twee Nederlanders.

Foto’s archief: sportfoto-oost.nl

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer