Wedstrijden in de kampioens- en degradatiepoule volleybal dames van start

Foto archief Jan Bredewoud

Bij de dames volleybal in de kampioenspoule gaat het vanaf zaterdag om de knikkers. In zes wedstrijden wordt dan duidelijk welke twee teams zich gaan plaatsen voor de ‘best of five’. De eindrangschikking in het reguliere seizoen gaf bij de dames de onderstaande startpositie:

01. Apollo 8,                      0-3

02. Sliedrecht Sport,          0-2

03. VC Sneek,                     0-1

04. Regio Zwolle Volleybal, 0-0.

Zaterdag om 14:30 uur speelt Apollo 8 (foto) in eigen hal in Borne tegen Regio Zwolle Volleybal. De teams speelden in het reguliere seizoen ook in Borne tegen elkaar, toen was Apollo de sterkste. Deze week werd bekend dat mid Nynke Hofstede (7) van Regio Zwolle Volleybal aan het eind van het seizoen de overstap zal maken naar België. Zij gaat spelen voor Asterix Avo de huidige koploper in België.

Foto archief: sportfoto-oost/Herman Zandhuis

Om 16:00 uur begint in sporthal de Basis in Sliedrecht de andere wedstrijd tussen Sliedrecht Sport tegen VC Sneek. De ontmoeting in het reguliere seizoen eindigde in 3-0 voor Sliedrecht Sport. Of en hoeveel de ploeg van Jeffrey Scharbaai van die nederlaag heeft geleerd en of de verhoudingen nog hetzelfde zijn als ca. 2 maanden geleden is koffiedik kijken. De competitie wordt afgewerkt in een uit- en een thuiswedstrijd.

In de degradatiepoule staan zondag de volgende wedstrijden op het programma:

Zondag 07-03, 15:30 uur. Eurosped tegen Laudame Financials VCN, aanvang 15:30 uur en

FAST tegen Lammerink Installatiegroep Set-Up ‘65. Deze wedstrijd begint eveneens om 15:30 uur.

Eurosped begint in deze poule met 4 punten, VCN heeft er 3, FAST 2, Set-Up 1 en Peelpush 0. Alle wedstrijden zijn onder het gebruikelijke door ons gemaakte voorbehoud weer te volgen via de livestream op Volleybal.nl

Bron: Vizier op Volleybal.

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer