Bekerderby Set-Up’65-Apollo 8 en Eurosped ontvangt Regio Zwolle

Foto archief: sportfoto-oost.nl/Herman Zandhuis

Het nationale bekertoernooi wordt in dit coronajaar anders dan voorheen afgewerkt. Omdat alleen de eredivisieteams speelgerechtigd zijn is gekozen voor een alternatieve opzet, waarin de top-8 van de reguliere Eredivisie competitie (minus Talentteam Papendal) vanaf de kwartfinales tegen elkaar uitkomen. De halve finale en finale vinden in MartiniPlaza in Groningen plaats.

Het toernooi bij de dames begint vrijdagavond met de ontmoetingen:

Lammerink Installatiegroep/Set-Up ’65 tegen Apollo 8, FAST tegen Sliedrecht Sport en Eurosped speelt tegen Regio Zwolle Volleybal. Alle wedstrijden beginnen om 19:30 uur.

VC Sneek heeft zich teruggetrokken uit het bekertoernooi. Afgelopen week testten enkele speelsters/stafleden van VC Sneek positief op corona. Hierdoor heeft VCN een bye in de kwartfinale en zal op zaterdag spelen tegen de winnaar van FAST en Sliedrecht Sport.

Foto archief: Jan Bredewoud

Sliedrecht Sport is al drie jaar de bekerhouder via zeges in de finale op Eurosped, Apollo 8 en VCN. Voor Sliedrecht begint het toernooi in Gennep, waar ze in het reguliere seizoen een 1-3 zege behaalden.

Apollo 8, speelt in Ootmarsum de Twentse bekerderby tegen Set-Up’65. Mogelijk dat deze  derby in Groningen een Twentse derby als vervolg krijgt als een van beide teams het in de halve finale opneemt tegen Eurosped, dat dan wel eerst Regio Zwolle Volleybal moet verslaan.

Foto archief: sportfoto-oost.nl

Bron: vizier op volleybal

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer