Apollo 8 naar de finale volleybalbeker; tegenstander is VCN

Apollo 8 uit Borne heeft zich zaterdagmiddag door een 1-3 overwinning op Provinciegenoot Regio Zwolle geplaatst voor de finale komende maandag, tweede Paasdag, in Martini Plaza in Groningen. De wedstrijd begint om 16:00 uur. Hoewel Apollo 8 de favoriet was, leek het in de eerste helemaal niet op. De thuisclub begon furieus en daar had het team van Thijs en Bart Oosting geen antwoord op: 25-20.

 

In de tweede set maakten de dames hun favorieten rol alsnog waar. Met de setstanden 21-25, 19-25 en 17-25 trok Apollo 8 aan het langste eind. Tegenstander is VCN, dat FAST met 3-1 versloeg (25-22, 14-25, 26-24 en 25-8. VCN was vrij in de kwartfinale door corona besmettingen bij VC Sneek en FAST verraste vriend en vijand door bekerhouder Sliedrecht Sport met 3-2 te verslaan (25-11, 20-25, 23-25, 21-15 en 16-14). Apollo 8 heeft zich ook geplaatst voor de play-off wedstrijden, tegenstander is Sliedrecht Sport.

‘’We begonnen niet scherp genoeg’, reageert speelster Carlijn Koebrugge na de wedstrijd. ‘Vanaf de tweede set waren we dit wel. We waren enthousiaster en voerden ons plan beter uit. Hierdoor wisten we ons niveau te halen. Dit gevoel moeten we vast houden voor aankomende maandag’.

‘We begonnen te afwachtend aan de wedstrijd’, vertelt trainer Bart Oosting. ‘Zwolle startte wel scherp en maakte gretig gebruik van de kansen die ze kregen. Met name op aanvallend gebied was het aan onze kant te eenzijdig. Dit werd in de tweede set langzaam beter en met hard werken bleven we in het spoor van onze tegenstander. Zoals vaker dit seizoen waren we boven de twintig punten effectief en wisten met winst in de tweede set de tussenstand in evenwicht te brengen. In de derde set begon het echt goed te lopen. Op alle fronten waren we ‘in control’ met ruime setwinst tot gevolg. Set vier was tot halverwege een waar volleybalgevecht waarin beide teams weinig voor elkaar onder deden. Met hard werken en goede blokkering en defence maakten we het verschil. Een knappe teamprestatie’.

Foto’s: Jan Bredewoud

 

Newsoutside Sportverlichting PBSoccer